Hepatitis C behandling medicin

05/23/2012 by admin

Den mest alvorlige af stammer, hepatitis, hepatitis C virus (HCV) kan føre til betydelige leverskader og endda leverkræft. Ikke alle mennesker, men får brug for behandling. Din læge vil se på flere faktorer til at bestemme et handlingsforløb. Standard behandling for Hepatitis C er en kombination af to særlige stoffer.

Retningslinjer for behandling

Ifølge National Institutes of Health, skal du behandle din HCV, hvis test viser, at virus er på vej gennem dit blod, hvis du har biopsi resultater, der indikerer alvorlige leverskader, og hvis du har øget niveauer af leverenzymer alanin aminotransferase (ALT) i din blodbanen.

Hvis din lever viser kun små abnormiteter, er dine chancer for at udvikle alvorlige komplikationer mindre. I dette tilfælde, din læge måske ikke anbefaler behandling, da det kan medføre meget alvorlige bivirkninger. På den anden side er det ikke muligt at vide med sikkerhed, hvordan din tilstand vil gøre fremskridt, så nogle læger kan anbefale bekæmpelse af virusset.

Målet med behandling

HCV behandling sigter mod at fjerne virus fra din blodbanen. Ifølge Mayo Clinic slipper det af virus i 40 til 80 procent af de behandlede. Succesrate er baseret på genotype, som er den genetiske make-up af en individuel. Behandlingen har en succesrate på op til 50 procent i folk med genotype 1, den mest almindelige i USA, mens det virker op til 80 procent af tiden hos patienter med type 2 og 3. Din læge vil bestemme din type før behandlingen påbegyndes.

Medicin

Den standard behandling for hepatitis C består af en kombination af to behandlinger. Den første behandling, pegyleret interferon alfa (Peg-Intron, Pegasys), injiceres ugentligt, er en anti-virale behandling, der hjælper immunsystemet holde virus fra multiplikation og knyttet til andre celler. Bredspektret antiviral medicin ribavarin (Rebetol), der to gange om dagen indtages oralt, udgør den anden halvdel af behandling.

Behandling tidslinje

Du vil kræve en høj dosis af medicin til 48 uger, hvis du har genotype 1. Hvis du har genotype 2 eller 3, er 24 ugers behandling med en lavere dosis normalt tilstrækkeligt. Den første runde af behandling kan ikke fjerne virus fra dit system, hvilket vil kræve en anden løbet af de samme medicin.

Bivirkninger

Disse medikamenter kan forårsage alvorlige bivirkninger. Interferon medicin kan forårsage alvorlige symptomer, der efterligner influenza, irritabilitet, depression, hukommelsestab, hudproblemer, træthed og søvnløshed. Ribavarin kan forårsage anæmi (lav røde blodlegemer), kløe, nasal overbelastningerne, hudirritation, træthed og fødselsdefekter.

Når de kombineres, kan disse medikamenter fremkalde psykose og selvmordsadfærd i et mindretal af mennesker; Derfor, du er ikke en god kandidat til denne behandling, hvis du har eller har haft i fortiden, ukontrolleret depressive episoder. Andre faktorer, der udelukker behandling er graviditet, ubehandlet Thyroidealidelse, lav blodlegemer og autoimmune sygdomme. Du er også ikke en god kandidat hvis du drikker alkohol eller tage stoffer og er uvillige til at stoppe eller søge behandling.

De første par uger af behandlingen som regel producerer de mest alvorlige bivirkninger. Smertestillende medicin og antidepressiva kan undertiden mindske disse virkninger. For nogle mennesker forårsager interferon sådanne alvorlige bivirkninger, de måske nødt til at stoppe behandlingen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com