Sådan Fortæl Hvis det er MRSA

11/09/2011 by admin

Sådan Fortæl Hvis det er MRSA

MRSA, eller methicillin resistente Staphylococcus aureus, er en antibiotika-resistente stamme af fælles bakterier, Staphylococcus. Der er to grundlæggende typer af MRSA: HA-MRSA, som er den mest almindelige form og forekommer i hospitaler og andre sundhedspleje indstillinger; og CA-MRSA, som opstår i Fællesskabet. MRSA kan være kilden til infektioner, der spænder fra mindre hudinfektioner til alvorlige, liv truende former for lungebetændelse. Tidlige symptomer på MRSA er meget lig dem af almindelige staph infektioner, men MRSA kan påvises med ordentlig afprøvning.

Instruktioner

• Ur til små, røde knopper. MRSA ofte begynder som en hudinfektion og kan ligne en udslæt, bums, kog, blister, øjet stald eller insekt bid. Disse kan udvikle næsten overalt, men er mest almindelige omkring sår og i armhulen eller lysken områder samt på bagsiden af halsen nær hårgrænsen.

• Overvåge enhver sådan bump. Se rødme omkring området eller tegn på spredning. Føle området omkring bump; Hvis de føler varmere end den omgivende hud, kan dette være et tegn på en MRSA smitte brygning. Hvis bump begynder at få større, dybere eller mere smertefuld, i stedet for begyndt at falme som en normal koge, udslæt eller bums ønsker, dette også kan være en indikation af MRSA smitte. Hold øje med udviklingen af gul eller hvid pus, som undertiden kan have en dårlig lugt.

• Tage din temperatur. MRSA-smittede udvikler ofte, feber. Lav feber er fælles med mindre MRSA infektioner, mens en høj feber kan være en indikation af, at MRSA har spredt sig til andre dele af kroppen til at forårsage mere alvorlig infektion.

• Hold øje med eventuelle tegn på åndenød, hvæsen, eller luftveje overbelastning. MRSA-bakterier kan spredes til luftveje og lunger kan forårsage en alvorlig og undertiden livstruende, form for lungebetændelse. Sådanne symptomer skal vurderes af en læge så hurtigt som muligt.

• Ur for symptomer på urinvejsinfektion, som feber, kuldegysninger, abdominal smerter, lændesmerter, og brænding eller smerte ved vandladning. MRSA kan sprede sig til urinvejene at forårsage blære-, nyre- og urinvejsinfektioner.

• Gøre nogen mistænkelige symptomer opmærksom på af en sundhedsperson. Bede om at blive testet for MRSA-bakterier, hvilket gøres oftest med en kultur. Resultaterne er generelt tilgængelige i ca 48 timer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com