Brug af natrium thiosulfat

02/14/2010 by admin

Brug af natrium thiosulfat

Natrium thiosulfate er en farveløs, krystallinsk fast stof med et smeltepunkt på 48 grader C. Det er let opløseligt i vand. Det indeholder fem molekyler af vand som vand krystallisering. På 48 grader C, natrium thiosulfate smelter; ved 215 grader C mister det alle sine fem molekyler vand; og over 220 grader C, det omdannes til natrium tetrasulfide.

Iodometry

I analytisk kemi anvendes natrium thiosulfate til bestemmelse af styrken af en given løsning af jod. Natrium thiosulfate foretrækkes i iodometric analyse, at natrium thiosulfate oxideres af iod.Det er også bruges til at bestemme styrken af mange oxidationsmidler, sådan kaliumdichromat, kaliumpermanganat og kobber sulfat, som på reagerer med overskydende KI (kaliumiodid) løsning, befri jod. Det frigjorte jod titreres med en standard opløsning af natrium thiosulfate.

Fotografiske behandling

Natrium thiosulfate bruges også som en fixer i fotografering. Den negative plade eller film opnået ved afslutningen af fotografiske udvikling med reduktionsmiddel (dvs, kalium jernholdige oxalat, pyrogallol) indeholder AgBr, som ikke har været lysaktiverede og reduceret til Ag metal. Dette er behandlet med natrium thiosulfate løsning så AgBr er fjernet som et opløseligt komplekst sammensat. Denne proces er kendt som "fastsættelse" af negative plade eller film.

Sundhedsydelser

Natrium thiosulfate anvendes til behandling af arsenik forgiftning, primært fordi det er relativt billige og giftfri. Natrium thiosulfate er vist sig for at være effektiv i behandlingen af kobberforgiftning, når den anvendes sammen med natriummolybdat. Det er også blevet anbefalet til behandling af cyanidforgiftning.

Guld udvinding

Natrium thiosulfate er ansat i udvinding af guld og sølv. Natrium thiosulfate danner et stærkt kompleks sammensat under reaktioner med guld og sølv. De nydannede stoffer er højt opløseligt i vand, så målet metaller (guld og sølv) kan være udvaskede af thiosulfate.

Fiskeri

Natrium thiosulfate bruges som en dechlorination agent i neutralisere chlor og jod løsninger på akvakultur eller rugeri faciliteter. Klor er en giftig element, og overskydende klor kunne være skadelige for fisk og krebsdyr, så det er vigtigt at fjerne klor ved desinfektion af tanke og udstyr ved hjælp af natrium thiosulfate før indførelsen af bestanden.

Tekstilindustrien

Natrium thiosulfate anvendes som en antichlor at fjerne overskydende klor fra bleget artikler i tekstilindustrien.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com