Kost for mennesker med forhøjet kolesterol

01/26/2013 by admin

I modsætning til populær tro er kolesterol ikke en form for fedt, men en kompleks solid alkohol, kendt som sterol. Kolesterol er nødvendigt metabolisk af kroppen at gøre hormoner, D-vitamin og andre stoffer, der hjælper i fordøje mad. Men det er ikke et væsentligt element i vores kost, da vores leveren fremstiller det fra glukose og fedtstoffer. Kolesterol rejser gennem blodbanen i kombination med protein, et kompleks kaldet lipoprotein. De to mest almindelige former for disse lipoproteiner i blodet er LDL'S (low-density lipoprotein) og HDL (high-density lipoprotein).

Kost

HDL ("god" kolesterol) bære det overskydende kolesterol til leveren fra hvor det er kasseret. Problemet opstår, når LDL ("dårlige" kolesterol) stige, da de er ansvarlige for deposition af plak på arterievæggene, hvilket fører til hjertesygdomme. Opretholde en fedtfattig, er lav-kolesterol kost dermed afgørende for forvaltningen af sygdommen.I maj 2001 udgivet nationale kolesterol uddannelse Program (NCEP) retningslinjer for personer med højt kolesteroltal, godkendt af American Heart Association. Disse retningslinjer, kendt som terapeutisk livsstil ændringer (TLC), anbefaler mindre end 200 mg kolesterol og 2400 mg natrium pr. dag, uanset den totale kalorieindtag. Det understreger, at spise lige nok kalorier til at opretholde en sund vægt, og indtager kun 25 procent til 35 procent kalorier fra fedt, og kun syv procent kalorier fra mættet fedt.

Daglige fødeindtagelse

Begrænse kød indtag til fem ounce per dag. Vælg slankere nedskæringer. Spis kylling og kalkun uden skind. Forbruge omega-3 fedtsyrer indeholder fisk som laks, sild og tun. Trim væk alle synlige fedt før tilberedning, og hæld fedtet fra bruning oksekød. Prøv kød alternativer som tofu eller tør ærter samt.Æggeblomme indeholder omkring 213 mg kolesterol, som er temmelig høj. Så Spis kun to æggeblommer om ugen. Vær forsigtig, mens spise bagværk, der indeholder æggeblommer, også. Erstatte æg med andre ingredienser i bagte fødevarer, hvis det er muligt. Æggehvider er kolesterol gratis, så du kan spise dem så meget som du ønsker.Altid vælge fedtfattig mælk eller mælkeprodukter. Har ikke mere end to til tre portioner af mælk eller dens produkter, som de er højt mættet fedt og kolesterol. Købe ost indeholdende mindre end tre gram fedt pr. ounce, og fedtfattig eller nonfat yoghurt. Foretrække frosne mælk produkter som is, fedtfattig desserter og frosne yoghurt, som de har mindre mættet fedt.Begrænse fedt og olie indtag til mindre end seks til otte teskefulde pr dag. Undgå svinefedt og smør, som de er mættet fedt. Øge brugen af umættede fedtstoffer som raps, oliven, peanut, saflor og majs olier. Foretrække margarine i daglig brug, da det indeholder plante sterol eller stenol estere, der sænker kolesterol. Vær forsigtig af trans-fedt indeholder fødevarer.Øge indtaget af korn, især fuldkorn til mindst seks portioner om dagen, da de indeholder fiber. Fiber siges at have kolesterol-sænkende effekt. Købe tørre korn, som de er generelt lav i fedt. Undgå høj-fedt og sødt bagværk. Hvis du har høje triglycerider eller lavt HDL niveauer, være forsigtige med at øge din kulhydratindtagelse til mere end 60 procent af de samlede kalorier om dagen.Frugter og grøntsager har ingen kolesterol og indeholder mest meget lidt fedt. Sørg for at have mindst to til fire portioner af frugt, og tre til fem portioner af grøntsager hver dag. Danne frisk frugt desserter. Holde dem let tilgængelige derhjemme, og en snack på frugter frem for junkfood. Prøv vegetabilske gryderetter for en hovedret, eller tilføje flere grøntsager sammen med kødretter.Skære ned på slik og desserter. Vælge fedtfattige valgmuligheder i stedet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com