Teknikker, der anvendes til at indsætte katetre

02/08/2013 by admin

Katetre der bruges til behandling af vandladningsproblemer, der kan opstå for en række årsager. Når vandladningsproblemer udvikler, er mange gange det nødvendigt at indsætte et kateter til midlertidig eller langvarig brug. Når et kateter er behov, skal visse teknikker følges for at sikre kateteret er indsat korrekt og at alle forholdsregler er truffet for at undgå infektion.

Indsættelse på en kvindelig Patient

Selvom både mænd og kvinder kan effektivt bruge katetre, er proceduren for indsættelse af et kateter i blæren forskellige for hvert køn. Hunnen har meget kortere urethras end mænd så teknikker til indsættelse af en urin kateter er kvindelige og mandlige specifik.

Det første skridt i at indsætte et kateter i en kvinde er at rengøre meatus godt med sæbe og vand. Meatus er kvindelige kønsorganer området. Vask hænderne godt efter rensning og sætte på sterile handsker. Dække mellemkødet med en drapere, således at hullet i drapere udsætter de kvindelige kønsorganer. Dernæst skal du smøre slanger med steril smøremiddel omkring tre inches op i slangen. Brug din ikke-dominerende hånd, spredes de store skamlæber og mindre åbne bred og i en opadgående position til at udsætte indledningen til urinrøret. Den hånd, der er behandskede og anvendes, er nu betragtes som forurenet. Mens du holder huden adskilt og udsætter skamlæber, brug en bomuld bolden, der har været dyppet i en antiseptisk opklaring og rense meatus nedad mod endetarmen. Holde meatus adskilt og ren på hver side. Aldrig gå tilbage over hvor du har renset undtagen i samme retning som før.

Samtidig med at holde meatus fra hinanden, tage kateter slangen og indsætte det i urin meatus. Vinkel det således at kateteret følger ruten af den af urinvejene. Tving ikke det hvis det ikke går. Har patienten tage langsomme vejrtrækninger og udånder ud langsomt mens du indsætter. Som kateteret er indsat, vinkel slangen opad. Du bør begynde at se urin flow. Når du gør det, indsætter slangen, ca en mere tommer. Du skal holde kateteret på plads, mens urin er bortvist og tømmes i urinen fange pose.

En ballon er knyttet til havnens kateter. Når du finde ud af, at kateteret er på plads, kan du begynde at fylde en ballon med saltvand ved hjælp af en sprøjte. Hvis patienten klager over smerter under ballon fyld, punktere ballonen og indsætte kateteret lidt yderligere.

Når du har bestemt korrekte placering, skal du sikre slanger til patientens ben. Du skal også slutte dræning taske til kateteret og slutte posen i patientens seng.

Indsættelse på en mandlig Patient

For en mandlig patient, har ham ligge på ryggen med benene lidt spredt, udsætter sin penis. Iført handsker, vaske og sterilisere hans penis og bortskaffe dine handsker. Nu skal du sætte på sterile handsker og placere den vandtæt drapere lige under hans penis, så det hviler på hans lår. Forurene centrum. Placer den fenestrated drapere over hans penis. Dette er hullet i drapere, som eksponerer hans penis kateter indsættes.

Ved hjælp af din ikke-dominerende hånd forsigtigt forstå skaftet af hans penis lige under glans. Din hånd er nu smittet så ikke flytte den. Brug en vatpind, der allerede er mættet i jod, rense meatus i en cirkulær bevægelse mod bunden af glans. Du bør gøre dette tre gange for sterilisation og kassér vatpinden. Sted kateter bakke mellem hans ben. Brug din dominerende hånd, holde kateteret omkring tre inches fra spidsen. Med din ikke-dominerende hånd, hold penis vinkelret fra hans krop og anvende en lille trækkraft. Bede ham om at trække vejret dybt, mens du indsætter kateteret i meatus. Indsæt det cirka syv til ni inches, eller indtil du begynder at se urin afløb. Hvis der er nogen modstand, lidt rotere kateteret eller igen sig lidt.

Mens du holder kateteret på plads, puste ballonen. Forsigtigt slæbebåd på kateter for at sikre det er sikker og sted af fornemmelsen af modstand. Fastgør slangen til hans lavere mave eller lår og vedhæfte tasken til sengen, at sikre det hænger under blæren niveau.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com