Grundlæggende cellefunktioner

09/21/2016 by admin

En celle er en funktionel, strukturelle og biologiske enhed i alle levende organismer. Det er også en selvstændig, selvkopierende enhed, der kan findes som enten en underenhed i en multi-cellulære organisme (f.eks. et dyr eller en plante) eller som en selvstændig enhed (såsom en encellet organisme), og udføre visse opgaver, ifølge biologi Online. En celle er desuden også en membran-bundet struktur, der indeholder særlige bio-molekyler som proteiner, polysaccharider og nukleinsyrer.

Fakta

Celler er normalt opdelt i to kategorier, prokaryote (dem, der mangler en cellekerne) og eukaryote (de er bundet af en membran). Men de har visse funktioner til fælles, ifølge PhSchool.De fire fælles træk, at de dele omfatter et plasma membran, cytoplasma, DNA og ribosomer.

Funktioner

Et plasma membran er en phospholipid tolagede består af proteiner, der adskiller cellen fra dens omgivelser. Det fungerer som en barriere for import og eksport af visse materialer, ifølge PhSchool. Cytoplasmaet omtales som alt materiale indeholdt i plasma membranen, bortset fra kernen. Det består af cytosol (væske) og organeller. Cellens DNA er dens genetiske materiale. Det er beliggende i en ikke-membran-bundet nucleoid region inden for de Prokaryote celler og membran-bundet kernen i eukaryote celler. Ribosomes er organelles inden for hvilke protein syntesen finder sted.

Typer

Prokaryote celler eller prokaryoter, er simpel celle organismer som bakterier. Den væsentligste forskel mellem prokaryoter og eukaryoter er at de mangler hindeagtige organeller og en kerne, ifølge PhSchool. Membranen af eukaryote celler indeholder visse organeller som mitokondrier.

Funktion

Organeller bundet af membran i eukaryoter omfatter nuklear kuvert, lysosomer, Golgi apparatet og mitokondrier. Den nukleare kuvert er en dobbelt-lags membran, der omgiver kernen og adskiller den fra cytoplasma, ifølge biologi Online. Lysosomer er organelles, der indeholder en række enzymer, der anvendes primært til fordøjelsen. Golgi apparatet primære funktion er at processen og pakke proteiner. Celler i live give mitokondrier celler med energi til at opdele, flytter, producere sekretoriske produkter og kontrakt.

Overvejelser

Nuklear konvolut er sammensat af en lipid tolagede og består af nukleare porer (huller), der regulerer udvekslingen af forskellige materialer såsom RNA og proteiner, ifølge biologi Online. Den specifikke funktion af lysosomer omfatter fordøjelsen af makromolekyler fra autophagy, endocytose, phagosytosis, reparation af skader i plasma membranen, og apoptose.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com