Aspirin til smertelindring

04/13/2014 by admin

Aspirin er betegnelsen for acetylsalicylsyre. Det er et non-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) smertestillende, feber reduktionsgear og antikoagulans. Det fungerer i smertelindring, fordi det er en COX inhibitor. Aspirin bør tages under vejledning af en læge på grund af dets mange bivirkninger.

Effekter

Aspirin lindrer smerter ved at hæmme visse kemikalier, der frigives i kroppen efter skade. Disse kemikalier, kaldet prostaglandiner, forbedre det inflammatoriske respons, der opstår på stedet for skade. De signalere smerte receptorer i huden og følelsen af smerte forstærkes.

Tromboxan A2 er en specielt vigtig prostaglandin derivat og en del af det inflammatoriske respons. Tromboxan A2 tiltrækker blodplader og øger vasodilation. Acetylsalicylsyre hæmmer specifikt tromboxan A2 ved at interagere med enzymet ansvarlig for sin syntese. Dette enzym, cyclooxygenase, forkortes COX. Cyclooxygenase har tre formularer eller Isoenzymer, der bevarer de samme enzymatisk egenskaber: COX-1 og COX-2 COX-3. Aspirin er en COX-1 og COX-2 hæmmer.

Fordele

Ud over smertelindring har aspirin en kraftfuld antikoagulation effekt. Dette er til gavn for patienter med hjertet eller karsystemet sygdom. Mange patienter med disse betingelser er ordineret en lille, forebyggende dosis af buffered aspirin.

Overvejelser

Ældre og meget unge, der er modtagelige for skader og falls, er andre komplikationer og risiko for voldsom blødning ved brug af aspirin.

Gravide kvinder bør også undgå aspirin, især i tredje trimester. Dette er vigtigt fordi aspirin's prostaglandin hæmmende effekt kan interferere med arbejdskraft og kan forårsage blødning i moderen eller barnet.

Aspirin allergi er en anden alvorlig tilstand, der bør tages under overvejelse, når de vælger aspirin for smertelindring. Patienter med en anamnese med astma har normalt aspirin allergi.

Historie

Aspirin tilhører en familie af kemikalier kaldet salicylater. Disse er en gruppe af smertestillende, eller smertestillende, afledt af salicin. Salicin er et naturligt forekommende stof fundet i willow bark og andre planter. De gamle græske læge Hippokrates, anbefalede, at hans patienter lindre deres smerter ved tygning på willow bark.

Advarsel

Acetylsalicylsyre er kontraindiceret for børn, unge og selv voksne, der er i bedring efter virusinfektioner såsom influenza. Disse patienter kan udvikle Reyes syndrom. Aspirin bør træffes med forsigtighed under ledelse af en sundhedspleje udbyder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com