Hvad er årsagerne til dårlig ånde?

05/03/2014 by admin

Hvad er årsagerne til dårlig ånde?

Dårlig ånde eller dårlig ånde påvirker næsten alle af os på et tidspunkt, forårsager forlegenhed i sociale situationer. Halitosis normalt resultater fra de fødevarer, du spiser og renholdelse af dine tænder, men dårlig ånde kan også være forårsaget af visse medicinske tilstande. Hvis dårlig ånde fortsætter på trods af dine bedste indsats at holde din ånde minty frisk, se din læge eller tandlæge.

Mad

Din ånde er påvirket af de fødevarer, du spiser. Visse fødevarer har en stærkere odor end andre, hvilket resulterer i et tilfælde af dårlig ånde, indtil du børste dine tænder. Nogle fødevarer er bare naturligt stinkende--som løg, hvidløg og nogle grøntsager-- og dvæle på din ånde længe efter du spiser dem. Når løg og hvidløg er fordøjet, er de optages i blodbanen og transporteres til dine lunger. Dette forårsager lugt til at flyde fra munden, hver gang du udånder. Hvidløg og løg lugt kan vare i op til 3 dage efter, du har faktisk spist fødevarer, der indeholder hvidløg eller løg.

Mundtørhed

Spyt er et vigtigt formål i munden. Det holder munden fugtig og fjerner døde celler fra dit tandkød, kinder og tunge. Når du ikke producere nok spyt, døde celler ophobes i disse områder og begynde at nedbryde, resulterer i dårlig ånde. Morgen ånde er resultatet af mindre spyt produktion i løbet af natten, men nogle medikamenter og spytkirtel betingelser kan også medføre mundtørhed. Vejrtrækning gennem munden kan også en tendens til at tørre ud af munden og forårsage dårlig ånde. Hvis mundtørhed er et problem, kan du løse problemet ved at drikke mere væske, spise Sukkerfrit slik eller ved hjælp af en recept kunstigt spyt produkt, hvis problemet er svær.

Rygning

Rygning forårsager dårlig ånde og pletter tænder, irriterer tandkødet, tørrer ud i munden og reducerer evnen til at smag fødevarer. Rygere er en øget risiko for at udvikle paradentose og kræft i mundhulen. Hvis du er en ryger, er det særligt vigtigt at se din tandlæge på regelmæssig basis for at forhindre udbrud af paradentose.

Dental hygiejne

Børste dine tænder og tandtråd hver dag kan hjælpe med at holde dårlig ånde til et minimum. Når du undlader at børste eller floss, forbliver små stykker af mad i munden, indsamle bakterier. Til sidst, plaque begynder at danne på dine tænder og begynder at irritere tandkødet, hvis ikke fjernes. Parodontose, en tilstand, der udvikler sig, når plak lommer form mellem tænderne, gør kun din ånde værre. Hvis du bærer proteser, er det vigtigt at rengøre dem regelmæssigt for at forhindre lugt.

Sygdomme og tilstande

Vedvarende nasal decharge i halsen, ofte fundet i mennesker med sinus infektioner, kan forårsage dårlig ånde. Øvre luftvejsinfektioner, lunge bylder og infektioner, refluks, halsinfektioner og bronkitis er andre mulige kilder til lugt. Nyre og leversvigt producere forskellige lugte i ånde, og ukontrolleret diabetes medfører en frugtagtig lugt.

At forebygge dårlig ånde

The American Dental Association anbefaler børste dine tænder og tungen to gange om dagen med fluortandpasta at undgå dårlig ånde. Tandtråd hver dag hjælper med at fjerne madrester, der sidder fast mellem tænderne og bidrage til dårlig ånde. Hvis paradentose er årsag til din dårlig ånde, kan din tandlæge henvise dig til en periodontist, en dental specialist, der kan rense de dybe plaque lommer i tandkødet. Mere end bare en årsag til dårlig ånde, ubehandlet paradentose kan føre til tand tab. Hvis plaque oprustning er et problem for dig, kan din tandlæge anbefale at du begynder at bruge en antimikrobiel mundskyl, der hjælper med at forhindre dannelsen af plak.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com