Hvad forårsager hvide mærker på tænder?

01/05/2014 by admin

Hvad forårsager hvide mærker på tænder?

Forkalkede

Når tænder indslag hvide pletter disse tænder er offer for en tilstand, der opstår under udvikling og der er kaldes forkalkede eller emalje hypoplasi, ifølge Dr. Dean Brandon af Cyberdentistblogspot.com. Pletterne kan være mælkehvidt i farve eller brun eller gul. Lejlighedsvis, den faktiske tand er tynde steder eller deforme decideret. Ifølge Dr. Brandon er tænder misfarvning i børn overraskende almindeligt. Permanent kindtænder er frekventeres berørt af denne betingelse er fortænderne, hvilket fører til bekymringer om æstetik.

Emalje hypoplasi

Undertiden benævnt Turners tand i dental Fællesskabet manifesterer hypoplasi af denne slags sig som en særskilt spot på en tand. Turners tand kan være forårsaget af en forstyrrelse eller skade på tanden under mineralisering. En anden måde at hypoplasi manifester gennem striber af hvid farve eller overskyet, uigennemsigtig mærker, der angiver, at nogle slags systemiske forstyrrelser opstået til tanden over en lang periode, ifølge Dr. Brandon.

Fluorose

Hvide mærker kan være forårsaget af fluorose, hvilket betyder, at barnet blev givet, eller udsat for for meget fluor, når hans tænder var ved at udvikle.

Hvor det skete og hvad det kan betyde

Selv tandlæger ikke kan altid bestemme, hvad skyldes hypoplasi, kan de ofte fortælle, hvornår hændelsen fandt sted baseret på udseendet af defekten og dens placering og positionering. Hvis mærkerne ikke var på tanden, når den først kom, kan det være en indikator for forfald.

Seler

Hvide pletter er ofte tilskrives iført seler, ifølge Carifree.com. Plaque bygger op på bandage-bærerens mund, fordi han har tid nok børste hans tænder. Den plak syrer kan forårsage skader på tandemaljen og kan resultere i hulrum. En hvid kalkfattige emalje spot er den første bevis for, at tænderne er vej. Det er ikke ofte bemærket indtil efter de kantede parenteser er fjernet.

Hvad de skal gøre

Det berørte område generelt ikke forfald, men hvis det er hårdt ramt af hypoplasi, så dette kan føre til smuldrende emalje eller et hulrum. Nogle gange kan en lille hvid fyldning anvendes til at dække området berørte og misfarvet. Hvis den forside tænder er involveret, men der er ingen henfald, er én mulighed, afhængig af hvor dybt læsion, ifølge Dr. Brandon, microabrasion, der kan følges med blegning.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com