Definition af humant papillomvirus

05/24/2013 by admin

Definition af humant papillomvirus

Genital humant papillomvirus (HPV) er en af de mest almindelige kønssygdomme. Næsten 20 millioner amerikanere er i øjeblikket smittet med HPV. Dem, der har svagere immunforsvar eller mænd, der er homoseksuelle eller biseksuelle kan være en øget risiko for kontraherende HPV.

Definition

Det humane papillomavirus påvirker både hud og slimhinder og kan forårsage kønsvorter i kvinder og mænd og livmoderhalskræft hos kvinder. Der er cirka 40 typer af genital HPV.

Symptomer

En person, der har indgået HPV kan have kønsvorter, der vises som en gruppe af små buler i det genitale område. Bump kan dukke op uger eller måneder efter at have seksuel kontakt med en inficeret person.

Livmoderhalskræft

HPV kan forårsage livmoderhalskræft. Symptomer omfatter unormal blødning mellem menstruation, blødning efter samleje eller en bækken eksamen, og tungere og længere menstruation.

Hvordan er HPV indgået?

En person kan blive smittet med HPV efter at have genital eller anal kontakt gennem samleje. Symptomer kan også forekomme år efter at have kontakt med en inficeret person.

Forebyggelse/løsning

En vaccine er udviklet til at hjælpe med at beskytte piger og kvinder fra HPV. Vaccinen anbefales til piger aldre 11 og 12 og for kvinder gennem alder 26, der ikke er blevet vaccineret, da de var yngre.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com