Hvordan man genkender søvnapnø

12/09/2012 by admin

Hvordan man genkender søvnapnø

Søvnapnø er en fælles medicinsk lidelse, der påvirker millioner af mennesker under deres søvn med vejrtrækning pauser eller overfladisk vejrtrækning. Vejrtrækning kan afbrydes og standsede overalt fra et par sekunder til et par minutter. Mennesker med søvnapnø vil ofte føler sig unrefreshed fra søvn og oplever overdreven træthed i løbet af dagen. Ofte gange, personen med søvnapnø kan ikke selv mistanke symptomer indtil deres sleeping partner begynder at klage over deres snorken, nighttime rastløshed og andre generende symptomer.

Denne artikel vil udforske de tegn og symptomer på søvnapnø, og gennemgå nogle muligheder for diagnose og behandling.

Instruktioner

• Lytte alvorligt til en sleeping partner bekymringer om overdreven snorken, arm/lemmer bevægelser, natlige opvågninger og rastløshed. Det er vigtigt at ikke afskedige disse klager som triviel eller relateret til en anden personlig problem.

• Gennemgå din typiske energiniveau i løbet af en gennemsnitlig dag. Mens alle er "off" dag nu og da, mennesker med søvnapnø har tendens til at være kronisk træt og dårligt hvilede. Søvn skal "forfriskende" størstedelen af tiden. Hvis din ikke er, kan så du overveje at tale med din sundhedsplejerske.

• Overveje at bede din sundhedsplejerske at bestille en sove undersøgelse, en simpel, ikke-invasiv test, der overvåger forskellige fysiologiske parametre i din sovende mønster. De fleste søvn undersøgelser er udført i en søvn klinik, der giver en privat, motel-lignende rum. De er ikke gjort i en hospitalsseng. Du blot dukke op på det planlagte tidspunkt og gøre din normale natlige rutine og gå til at sove (en tekniker vil placere nogle skærm puder på du meget gerne EKG puder, som er forholdsvis uskadelige).

• Hvis søvn undersøgelse bekræfter diagnosen af søvnapnø er der flere behandlingsmuligheder lige fra ved hjælp af en CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) maske om natten for at medicin og endda kirurgi. CPAP maske fra fortiden er blevet erstattet med meget lettere og mere komfortable modeller. Også medicin Nuvigial er for nylig blevet godkendt af FDA til personer med diagnosticerede søvnapnø til at bekæmpe overdreven dagtimerne træthed og andre relaterede betingelser.

Tips & advarsler

  • Søvn er vigtig ikke kun for resten, men for immun velfungerende og andre fysiologiske funktioner i kroppen.
  • Anmeld, hvor ofte du nødt til at tage en sovepille på en regelmæssig basis.
  • Opmærksomme på bekymringer, som din sovende partner.
  • Der er meget god, og nogle enkle, behandlinger for søvnapnø.
  • Søvnapnø venstre udiagnosticeret og ubehandlet kan fremme og føre til langt mere alvorlige sundhedsproblemer.
  • Tag ikke for givet, at du er bare en "dårlig sovekabine."
  • Denne artikel er kun til orientering. En licenseret sundhedstjenesteyder behov til diagnose og behandling søvnapnø eller enhver anden medicinsk tilstand.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com