Bipolar lidelse hos voksne

10/16/2013 by admin

Bipolar lidelse hos voksne

Bipolar lidelse er en psykisk sygdom karakteriseret ved en ustabilitet i stemninger, fra depression til mani. Bipolar humørsvingninger er anderledes fra normale daglige humør svingninger, som de har tendens til at være mere ekstreme. Ifølge National Institute of Mental Health, 5,7 millioner amerikanere eller 2,6 procent af den amerikanske befolkning, lide af bipolar lidelse.

Hvad er bipolar lidelse?

Manisk depression (bipolar disorder) er en psykisk sygdom karakteriseret ved ekstreme humørsvingninger kaldet polakker. I bipolar lidelse skifte du hurtigt fra mania (diskant) til depression (nedture). Hvis du har bipolar lidelse, kan du finde, at disse symptomer vare timer, dage eller endda måneder. Bipolar lidelse kan skjule sig i deres teenage år som en form for depression. En karakteristisk for bipolar lidelse er, at mænd generelt starter med anfald af Mani, i modsætning til kvinder, der normalt begynder med depression.

Symptomer

Symptomer af bipolar lidelse er opdelt i to kategorier: mani (diskant) og depression (nedture).

Symptomer på mani omfatter være alt for optimistisk, at have overdreven selvtillid, øget irritabilitet, aggressivitet, indbildskhed, taler hurtigt, at have en strøm af ideer, bliver let distraheret, at være letsindigt, vrangforestillinger og hallucinationer og en øget sexlyst.

Symptomer på depression omfatter tab af appetit, uforklarlig gråd magi, irritabilitet, træthed og søvnløshed, følelser af værdiløshed, tab af koncentration, ømhed og smerter og selvmordstanker.

Diagnose og typer

Læger diagnosticere Bipolar lidelse ved hjælp af en manuel kaldet The diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske lidelser (DMS). DSM er retningslinjer bruges til at afgøre, hvilken type af bipolar lidelse du har. Der er fire typer af Bipolar lidelse: Bipolar I, Bipolar II, Bipolar ikke andetsteds specificeret (BP-NOS) og Cythothymia.

Bipolar jeg er mistanke, hvis du har haft en eller flere blandede episoder af mani og depression. Disse episoder fortsætte dagligt eller mindst en gang ugentligt.

Bipolar II er præget af at have en eller flere episoder med hypomani og depression. Hypomani er en mildere version af mani.

BP-NOS bestemmes, når du ikke kan diagnosticeres med BP1 eller BP2. Din humørsvingninger vil være alt for mild til at beskrive depressiv eller manisk, men vil blive overvejet BP-NOS, hvis det er uden for deres normale dagligdags adfærd.

Den mildeste form for bipolar lidelse er Cythothymia. Episoder af mani og depression erfarne med Cythothymia er ikke så alvorligt som andre former for bipolar lidelse. Episoder af Cythothymia suppleant over en periode på to år.

Behandlinger

Selv om Bipolar lidelser er ikke helbredes, kan de behandles. Den anbefalede behandling er en blanding af både medicin og psykoterapi (samtaleterapi). Det behandler aktuelle symptomer, hjælper med at forhindre yderligere episoder af mani og depression, og holder dig fra at udvikle en mere alvorlig form for Bipolar lidelse.

Du kan have til at prøve flere forskellige medicin for at behandle din Bipolar lidelse. Da visse medicin tendens til at virker for nogle mennesker og ikke pothers. Af denne grund, din læge eller psykiater muligvis bedt om at holde et tidsskrift, spore dine symptomer, mens du er på medicin. Denne måde kan de se, hvilken medicin virker rigtige for dig.

Humør stabiliserende medicin er først, der ordineres af din læge, hvis du har nogen form for bipolar lidelse, og kan videreføres i over et år. En anden medicin ordineret er Lithium. Litium har vist sig effektive til at forebygge anfald af mani og depression; Det indebærer også FDA-godkendelse. Andre lægemidler omfatter antikonvulsiva såsom valproinsyre, Lamictal og Topamax, også antidepressiva og atypiske antipsykotiske medicin.

Psykoterapi hjælper med at uddanne patienterne om bipolar lidelse og følelsesmæssige understøtter nødvendig for at behandle sygdommen. Behandlinger såsom CBT (Kognitiv adfærdsterapi) hjælpe ved at lære dig at ændre dine negative tanker og handlinger i bedre ones.

Forebyggelse

Der er ingen måde at forhindre Bipolar lidelse, og der er stadig undersøgelser for at finde ud af årsagen til denne sindssygdom. Depression og Bipolar støtte Alliance har mere end to tredjedele af mennesker med denne lidelse mindst en nær slægtning med svær depression. Dette har ført forskerne til at tro, at betingelsen kan være knyttet hovedsageligt til genetik.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com