Hvilke årsager Colitis hos voksne?

05/13/2012 by admin

Arvelighed

En af de mest fremherskende årsagerne til colitis er arvelighed. Ifølge Mayo Clinic, har forskning vist, at visse mennesker kan arve en genetisk mutation, der hovedsagelig disponerer dem til at udvikle colitis; men hvilke gener spiller en rolle i tilstanden er stadig op til debat. En person med colitis er tilbøjelige til at have et familie medlem (eller et antal familiemedlemmer) lider af denne særlige betingelse, førende forskere til at tro gener bidrage til udviklingen af colitis.

Antibiotika

Visse medikamenter kan bidrage til denne inflammatorisk lidelse. Nogle mennesker på antibiotika kan faktisk begynde at udvikle colitis. Dette skyldes hovedsageligt den måde disse medicin interagerer med bakterier i en mave. Alle har naturligt forekommende bakterier, der findes i deres fordøjelsessystem. Når antibiotika er indført, kan de forstyrrer balancen af bakterier, tillader nogle stammer vækst (eller overvækst). Dette kan så forårsage foring af tyktarmen til at blive irriteret og betændt, resulterer i colitis.

Immunsystemet

En anden temmelig gængse opfattelse blandt forskerne, ifølge Mayo Clinic, er, at nogle mennesker immunsystem kan påvirke udviklingen af colitis. Når en person bliver syg, forsøger hans immunforsvar uundgåeligt at bekæmpe off infektion. I de fleste mennesker bekæmper immunsystemet simpelthen de bakterielle lov at færdes uden problemer. Men for nogle, denne naturlige forsvar mekanisme kan forårsage fordøjelsessystemet til at blive irriteret og betændt, forårsager colitis. I andre mennesker, immunsystemet kan begynde at kæmpe mod noget, der ikke er der (en forekomst på grund af en slags autoimmun sygdom), igen forårsager colitis.

Blodforsyningen

Nogle voksne udvikle colitis på grund af mængden af blod (eller mangel på blod) strømmer til deres koloner. Når blodtilførslen er begrænset eller utilstrækkelig, kan blive betændte blodkar. Hvis dette skulle ske til tyktarmen, kan det resultere i udviklingen af colitis. Denne begrænsning i blodgennemstrømning kan skyldes en række forskellige lidelser og selv behandlinger af disse lidelser. Det kan komme fra fede indskud, diabetes mellitus, en brok eller endda en infektion.

Stress

Forskerne er mindre tilbøjelig til at tro, at stress er en direkte årsag til colitis hos voksne, men der er en sammenhæng mellem stress og flare-ups af betingelsen, at gøre denne specifikke ekstern faktor en vigtig del af en persons terapeutiske styring af hendes lidelse. Når nogen bliver "understregede," for en grund eller en anden, er hans immunsystemet vækket, så at sige, hvilket kan forårsage en betændelse i tyktarmen, hvilket bringer på mange af de symptomer forbundet med colitis.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com