Liste over fødevarer, der er let at fordøje for voksne

05/09/2012 by admin

Liste over fødevarer, der er let at fordøje for voksne

Fordøjelsen er processen med at nedbryde fødevarer for at forsyne kroppen med næring og energi. Fødevarer blandes med mavesyren og bevæge sig gennem fordøjelseskanalen, fuldfører i tyndtarmen. Fødevarer som fedt eller proteiner kan ikke fordøje nemt. Men nogle fødevarer er lettere at fordøje for voksne og passerer gennem fordøjelsessystemet hurtigt, såsom yoghurt, bland kulhydrater og almindelig kylling. Moden og stuvet frugt også fordøje nemt.

Yoghurt

Yoghurt er en stor kilde til kalcium til voksne, der måske har problemer med at fordøje. Mange mennesker har problemer med at fordøje mejeriprodukter på grund af laktose (sukker). Men yoghurt indeholder laktase, det enzym, der kræves til at nedbryde laktose for korrekt fordøjelse. Yoghurt er lavet med en bakteriel starter kultur og pasteuriseret mælk. Bakterier reagerer med sukker og oprette mælkesyre, som giver yoghurt en tangy smag og cremet konsistens. Yoghurt er let at fordøje på grund af de levende bakterier kulturer, som hjælper i fordøjelsesprocessen. Men nogle yoghurt er varmebehandlet til at forbedre holdbarhed. Denne proces dræber de bakterier, der er afgørende og ikke længere gør yoghurt nyttigt at fordøjelsen, så vælge yoghurt, der hedder "levende kultur." Yoghurt indeholder levende kulturer bør være nedkølet og spist før udløbsdatoen.

Kedelig kulhydrater

Kedelig kulhydrater er let fordøjelige fødevarer fra raffineret korn. Ifølge Mayo Clinic, bør dem inddrive fra gastroenteritis – en betændelse i mave og tarme, der forårsager kvalme og opkastning--lette tilbage til at spise med let fordøjelig kedelig fødevarer, såsom usaltet plain soda kiks, tør hvid toast og plain hvid ris. Almindelig varm havregrød, cremen af hvede og almindelig nudler er også let fordøjeligt.

Almindelig kylling

Almindelig kylling kogt eller kogt og serveret uden skind er let at fordøje og giver vigtige næringsstoffer som jern og B-vitaminer. Fedt er ikke let fordøjeligt, så undgå stegt og paneret kylling. Mayo Clinic foreslår også undgå krydderier eller meget krydret fødevarer når inddrive fra gastroenteritis eller mave lidelser.

Moden og stuvet frugt

Frugter med lavt syreindhold er let at fordøje. Modne bananer, blommer og pærer indeholder lille syreindhold og er derfor let for voksne til at fordøje. Ifølge den nationale fordøjelsessystemet sygdomme Information Clearinghouse omfatter fordøjelige kulhydrater stivelse og sukker, som er let brudt i molekyler af enzymer i spyt. Frugter leverer vigtige vitaminer og mineraler kræves til dit immunforsvar. Stuvet frugter som ferskner, pærer og æbler er fundamentalt forarbejdede fødevarer med fiber brudt ned, hvilket gør fordøjelsen lettere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com