Bivirkninger af Navelbine

07/27/2012 by admin

CancerHelp.org forklarer, at "vinorelbin (Navelbine) er en kemoterapi stof, der tilhører gruppen af lægemidler kaldet plante alkaloider." Navelbine virker ved at forhindre kræftceller fra opdeling. Derfor, det stopper væksten af kræftceller. Det også dræber kræftceller og bruges til at behandle brystkræft og ikke-småcellet lungekræft, hedder Cancerhelp.org. Som med mange kemoterapi narkotika, der er mange bivirkninger forbundet med Navelbine, kan hvoraf nogle være alvorlige.

Hæmatologiske/hepatisk bivirkninger

Hæmatologiske og hepatiske bivirkninger er blevet rapporteret og var svær i de tager Navelbine. Symptomer har inkluderet blokering i arterie i lungerne (lungeemboli), blodpropper og nedsat antal hvide blodlegemer på grund af faldende produktion af knoglemarven. Denne betingelse, kendt som granulocytopeni, er blevet rapporteret i op til 92 procent af patienter, hedder Drugs.com. Hepatisk bivirkninger som indberettet af drugs.com omfatter en stigning i enzymet SGOT fundet i leveren og hjertet og en øget bilirubin, et stof fundet i galde.

Mave/dermatologiske bivirkninger

De tager Navelbine har rapporteret kvalme (44 procent), forstoppelse (35%), opkastning (20 procent) og diarré (17 procent). Andre rapporterede gastrointestinale bivirkninger omfatter synkebesvær og sårdannelse i slimhinderne i tarmkanalen (mucositis). Drugs.com hedder det, at 12 procent af patinets har rapporteret hårtab og mindre end 5 procent en udslæt. Andre patienter har oplevet kløe i huden, blærer på huden og nældefeber. Hvis nogen af disse vare, straks kontakte din læge.

Kardiovaskulær/respiratorisk bivirkninger

Almindelige, mindre alvorlige hjerte-kar-bivirkninger omfatter smerter i brystet og rødmen. Alvorlige bivirkninger som forklaret af drugs.com omfatter blodpropper, hjerteanfald, hævelse under huden, hypertension, hypotension, dilatation af blodkarrene og Accelereret puls. Dyspnø, et tegn på at der er muligt lungesygdom, er blevet rapporteret i 7 procent af dem tager Navelbine. Andre respiratoriske bivirkninger omfatter åndenød, lungeødem og lungebetændelse.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger omfatter hovedpine, muskel- og ledsmerter, smerter i kæben og hele kroppen allergisk reaktion. Betændelse i blæren er også blevet rapporteret med mindre end 1 procent af patienter, men kan føre til alvorlige uro-genital problemer, såsom hemorrhaging i blæren og smertefuld vandladning. Metaboliske bivirkninger er sjældne, men har inkluderet "syndrom af upassende antidiuretisk hormon," et peptid molekyle frigivelse af hypofysen i bunden af hjernen, hedder Drugs.com.

Generelle og lokale bivirkninger

Drugs.com hedder det, at der generelt bivirkninger er fysisk svaghed rapporteret af 36 procent af dem tager Navelbine og træthed rapporteret af 27 procent. Rygsmerter, mavesmerter og smerter i tumor har også oplevet. Lokale bivirkninger omfatter kløe og andre reaktioner nær injektionsstedet og smerte i nærheden af injektionsstedet. Bivirkninger såsom træthed øges når dosis øges.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com