Brækket kæbe behandling

07/19/2012 by admin

En brækket kæbe kræver øjeblikkelig lægehjælp. National Institute of Health siger en brækkede eller brækket kæben er normalt på grund af nogle type af skade til ansigt. Dette omfatter sports og rekreative skader, motorkøretøjer og industrielle ulykker og overfald. Den særlige behandling for en brækket kæbe vil variere afhængigt af sværhedsgraden af pausen.

Symptomer

Symptomerne på en brækket (brudt) kæbe omfatter facial blå mærker, hævelse, stivhed og ømhed eller smerter i kæben, der forstærker under tygning og bidende.

Der kan være blødning fra munden, løs eller beskadigede tænder og en klumper eller usædvanlige udseende til kæben eller kind. En person, der har brudt deres kæbe kan have svært ved at åbne deres mund bredt.

Øjeblikkelig selvbehandling

En brækket kæbe kræver lægeundersøgelse opmærksomhed lige bortrejst grund mulighed betydelig blødning og vejrtrækningsproblemer. The American Dental Association anbefaler den umiddelbare anvendelse af en kold komprimere til at administrere hævelse.

Hold forsigtigt kæben på plads mens på vej til skadestuen. Forbinding kan være snoet omkring toppen af hovedet og under kæben, men det bør justeres for let fjernelse, da opkastning kan forekomme.

Professionel behandling

Din læge vil bekræfte, at din kæbe er brudt, idet de enten standard røntgenbilleder af din kæbe eller ved hjælp af en dental Panorama røntgen (Panorex).

Et beskadiget eller brækket kæbe kan afhjælpes ved enten omlaegning brækkede stykker af ben med ledninger eller tynd skruer og metalplader.

Hvis knoglerester har punkteret huden, eller hvis der er løse eller manglende tænder vil din læge ordinere en antibiotika såsom penicillin eller clindamycin (Cleocin), for at reducere risikoen for smitte.

Behandling af svær frakturer

Når en kæbe har lidt moderat eller svær skade, er kirurgi ofte nødvendig. For at fremme fasthed, kan kæben være forbundet til tænderne i en periode på 6 til 8 uger.

Tænderne er holdt sammen med små elastikker. Nogle af bandene er taget efter et par uger til at lindre stivhed og tillade bevægelse.

Sløv saks kan bruges til at skære elastikker ved kvælning eller opkastning forekommer. Kontakt din læge, så disse kan blive erstattet.

I denne periode din kost bliver begrænset til væsker og meget bløde fødevarer.

Mulige komplikationer

Ud over risikoen for infektion, kan nogle andre komplikationer af en brækket kæbe omfatte vejrtrækning blod eller mad ind i lungerne, luftvejene blokering (vejrtrækning rør til lungerne), smerter i kæben fælles (TMJ) og problemerne i forbindelse med justering af tænderne. Patienter kan midlertidigt finde det udfordrende at spise og drikke.

Prognose

Når en brækket kæbe modtager øjeblikkelig professionel pleje heler det normalt inden for et par måneder. Langsigtede komplikationer såsom facial deformitet, begrænset bevægelighed og kroniske smerter er yderst sjældne og opstår kun, når bruddet ikke er behandlet eller undlader at helbrede korrekt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com