Historien om redningskrans sæbe

01/10/2012 by admin

Redningskrans er en berømt og særprægede mærke af sæbe, der blev oprettet ved sæbesyderiet håndtaget Brothers i 1894. Det var den første sæbe til at bruge carbolic syre, som gav det en rød farve og stærk, lægemidler duft. Redningskrans fremstilles stadig i dag og er det førende mærke af sæbe i mange udviklingslande.

Historie

I 1885 begyndte William Hesketh Lever og sin bror James en lille fabrik i Warington i England, hvor de brugte palm og vegetabilske olier i stedet for talg for at fremstille sæbe. Den første sæbe de produceret blev kaldt sollys sæbe, som blev brugt primært til husholdningsbrug rengøring.

Som løftestang brødrenes forretning voksede, de udvidet deres virksomhed og bygget en større fabrik samt en medarbejder landsby for arbejdstagere på halvøen Wirral (tiden kaldet Port sollys) over for Liverpool. Mens i Port sollys, firmaet begyndte at eksperimentere med at skabe forskellige typer af sæbe og redningskrans blev født.

Mærket gik globale i 1911 og begyndte at distribuere til lande som USA, Tyskland, Schweiz og Canada.

Funktion

Redningskrans sæbe var først til at bruge carbolic syre eller phenol som en ingrediens i deres rengøringsmidler. Dette gav sæbe sin signatur rød farve og en særskilt lægemidler lugt. Carbolic var tidligere kun brugt af mennesker i medicinske erhverv, for det meste kirurger, til desinficering af formål. Tilføjelsen af denne ingrediens til forbrugsvarer blev betragtet som et gennembrud i begyndelsen af 1900-tallet. Håndtaget Brothers og brandet redningskrans forudsat en overkommelig produkt, der fremmes personlige sundhed og hygiejne.

Den oprindelige redningskrans sæbe, som sollys sæbe, blev primært brugt til huslige pligter som vasker tøj eller rengøring af gulve. Men brandet tog personlig hygiejne til det næste niveau ved at indføre toilet bar i 1933. Denne særlige bar sæbe blev brugt primært til hånd og body vask.

Evolution og ændringer

Redningskrans gik gennem flere ændringer og inkarnationer hele mærkets historie. En hvid udgave af sæbe blev indført i 1962 og indeholdt en lys parfume duft. Pink og aqua versioner blev frigivet snart efter. Hver pakke redningskrans sæbe indeholdt sætningen "Slag ud bo" og mærke er krediteret med opfandt den mangeårige forkortelse for kropslugt.

Den oprindelige redningskrans sæbe blev fremstillet i England indtil 1987 Hvornår produktion og distribution blev stoppet. Brandet blev snart overtaget af Unilever og er stadig i produktion i dag---dog med flere vigtige forskelle.

På grund af forordninger lagt frem af den Europæiske Union, kan sæben ikke længere indeholde carbolic, fordi det er potentielt giftige og knyttet til hudirritation og luftveje problemer med langvarig udsættelse. Stoffet er også betragtes som et muligt kræftfremkaldende.

Redningskrans sæbe er stadig den førende mærke af sæbe i flere lande verden over, især i Indien og dele af det sydlige Asien. Unilever producerer en bred vifte af produkter under en redningskrans paraply som organ vask, flydende sæber og bekæmpelse af acne løsninger.

Hygiejneundervisning og katastrofehjælp

Fra starten, redningsbælte mærke forpligtet til at uddanne offentligheden om farerne ved bakterier og mikrober. I de tidlige dage, blev fra dør til dør kampagner organiseret for at vise den korrekte teknik til hånd-vask.

Redningskrans har også en historie om at hjælpe folk opretholde hygiejne i perioder med naturkatastrofer. Under 1940 Blitz i London oprettet mærket mobil, gratis vaskefaciliteter til brug for offentligheden. Alle var udstyret med brusere, håndklæder og sæbe. I 2004 efter en Tsunami ramte Asien, blev redningsbælte barer sendt i relief pakker til Indien, Sri Lanka og Indonesien for at forhindre spredning af sygdommen. Brandet også ydet hjælp efter jordskælv ramte Pakistan og Indien i 2005. Redningskrans doneret over 200.000 barer sæbe til den internationale komité for Røde Kors for at støtte opsving indsatsen.

Lifebouy i Pop-kultur

Denne særlige mærke af sæbe modtaget nogle særlige skærm tid i 1984 komedie "A Christmas Story." Hovedpersonen Ralphie blev tvunget til at holde en kage af røde redningskrans sæbe i munden efter at have sagt "F" ordet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com