Chitosan & vægttab

12/09/2011 by admin

I en verden af slankekure og vægttab er der et utal af forskellige pulvere, piller og kosttilskud til at hjælpe dig tabe sig og holde det ud. Nogle af disse funktion til at mindske appetitten, øge stofskiftet og lavere væskeophobning, og andre funktion til at erstatte dine måltider.

En nyere metode til at hjælpe dig tabe sig er gennem brug af fedt blokkere-kosttilskud, der hævder at holde din krop fra absorbere fedt i de fødevarer, du spiser. En populær fedt blocker, bruges alene eller som en ekstra ingrediens i kost piller er chitosan.

Hvad er Chitosan?

Chitosan er lavet af kitin, et stof, der stammer fra f.ex af skaldyr - rejer, hummer, krabber og krebs. Kitin er et stof, der allerede har forskellige andre anvendelser: sår healing eller til rensning af vand på grund af dens evne til at absorbere urenheder i vandet.

Det er disse absorptionskapaciteten, at skaberne af chitosan hævder værker for vægttab.

Hvordan virker Chitosan arbejde?

Første, en kort forklaring på hvordan kroppen absorberer fedt. Når du spiser, skal maden være opdelt i stadigt mindre partikler for at blive absorberet i kroppen. At nedbryde opnås ved mave syrer og enzymer, mens absorptionen sker hovedsagelig i tyndtarmen gennem villi, som er lille projektioner på tarmvæggen. Efter fedt absorberes gennem villi, har det taget selv blodbanen til opbevaring steder i din krop.

Hvad fedt blokkere gøre, er at forhindre optagelsen af fedt gennem villi, generelt ved at holde det fra at blive små nok til at blive absorberet. Således fødevarer passerer gennem tyndtarmen ufordøjet og elimineres uden at blive brugt.

I tilfælde af chitosan, tillægget absorberer og binder fedt på en sådan måde, at det ikke kan brydes ned nok til at blive taget op af villi, og dermed fedt kalorier forbruges ikke vinden op bliver lagret. Ideelt, chitosan er taget lige før måltiderne, så supplementet er der for at modtage det fedt, der indtages.

Hvor effektiv er Chitosan?

Skaberne af chitosan hævder at deres produkt støtte vægttab ved fældefangst fedt, men ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, "adskillige kliniske forsøg fandt ingen stigning i fecal udskillelse af fedt eller vægt tab i forhold til placebo." Sådan undersøgelse udkom i juni 2001 spørgsmålet om fedme forskning. Andre undersøgelser hævder lidt fedt absorption, men ikke nok til at være betydelig. I mellemtiden, Federal Trade Commission i 2002 indgav en foragt aktion mod Enforma Natural Products Inc. for "udokumenterede påstande" med dens chitosan-holdige produkter.

Bivirkninger af Chitosan

Sammenlignet med andre vægttab kosttilskud, er bivirkninger af chitosan generelt mindre, såsom forstoppelse. Dem med fisk og skaldyr allergier bør dog ikke tage chitosan at undgå allergiske reaktioner. Også, absorptionen af fedtopløselige vitaminer som A, E eller D kan blive hæmmet af chitosan.

Nogle mærker af kosttilskud indeholdende Chitosan

Blandt brand navne for chitosan er fedt pelsjæger fedt pelsjæger Plus, fedt absorbere, fedt Blocker, Eclipse Sport kosttilskud Chitosan, stabler 3 metaboliske fedtforbrænder med Chitosan, NaturalMax og Super Chitosan.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com