Salvage strålebehandling

07/17/2011 by admin

Salvage strålebehandling (salvage strålebehandling) betragtes som en første-linie behandling, der kan anbefales til prostatakræft. Forskere har angivet fra nylige undersøgelser, at overlevelsesprocenten stige efter stråling, hvis gennemført inden 2 år fra starten af kræft, med ingen betydelige virkninger for dem, der foretages efter 2 år.

Definition

Salvage strålebehandling er en ekstern strålebehandling, som kan bruges på patienter, der har haft prostata kirurgi, endnu har oplevet en gentagelse. Baseret på statistik, vil ca. 30 procent af folk, der har haft kirurgi sandsynligvis opleve en gentagelse af sygdommen inden for 10 år. Salvage strålebehandling kan også bruges, når en person har modtaget hormonbehandling for et par måneder.

Når det bruges?

Salvage strålebehandling bruges, når PSA (prostata specifikt antigen) niveauet stiger, som angiver, at kræften er vendt tilbage. Denne PSA-niveau er et protein, der er blod-baseret, og udgivet af prostata.

Positive resultater

Johns Hopkins undersøgelser afslørede at strålingen ikke kun reducerer sygdomsprogression, men er tre gange mere tilbøjelige til at øge muligheden for den enkelte overlevende mindst 10 år. Overlevelsesraten stiger med 86 procent, hvis strålingen er gennemført inden for to år, sammenlignet med 62 procent, hvis det udføres efter to år. Salvage strålebehandling er meget effektiv, med hurtigere voksende kræftformer, og i mange tilfælde mennesker lever længere, og gentagelser fjernes.

Den første Procedure

Med et forhøjet PSA niveau, skal patienten først gennemgå en transrectal nål aspiration biopsi af urethrovesicle (uv) krydset anastomose. Biopsi er betydeligt til at diagnosticere prostatakræft, når der er klinisk mistanke om, eller PSA-niveau er forhøjet, et tegn på tilbagefald af sygdommen. Dette er en ambulant procedure. Det indebærer brug af en 18-gauge fjederbelastet nål, som bruges til at fjerne vævsprøve, for at bekræfte tilstedeværelsen af kræftceller.

Effekten

Salvage strålebehandling har øget overlevelsesprocenten, når patienterne har en gentagelse efter en radikal prostatektomi. Positive resultater øges, når denne procedure er gjort inden for de første 2 år af gentagelse.

Tidligere undersøgelser viste, at strålebehandlinger reduceret progression af tilbagevendende prostatakræft, og John Hopkins undersøgelser foretaget senere, afslørede, at stråling også øget overlevelsesprocenten.

Fordele

Den Gleason Grading System genererer en Gleason score, som bruges til at bestemme scenen og lønklasse, af prostata cancer. En mikroskopisk undersøgelse foretaget på væv fjernes under biopsi bruges til at bestemme scoren. Patologen tildeler et tal mellem 1-5, baseret på mønstret af de celler, der er mest almindelige. Det mønster af celler, som er den anden mest almindelige, også tildeles et nummer mellem 1-5. Summen af disse to tal er Gleason scoren. Det svinger mellem 2-10. De fleste prostata tilfælde score enten 5, 6 eller 7, med mere aggressive tilfælde scoring 8, 9 eller 10. Noder under 4 er sjældne, fordi en biopsi udføres ofte ikke på dette niveau.

Den kirurgiske margin repræsenterer den ydre del af væv, som fjernes under kirurgi. Det er blevet rapporteret, at 20 procent af patienter med en positiv kirurgiske margin (PSM), lider af et tilbagefald af sygdommen, og cirka 15 procent af disse personer vil udvikle sig til metastatisk faser.

PSA fordobling tid (PSADT) er tid tager for PSA fordobling. Både PSA og PSADT er vigtige faktorer, der bestemmer, hvordan sygdommen skrider frem, og overlevelsesrater for mænd diagnosticeret med prostatakræft.

Undersøgelser foretaget af Stephensons mfl afslørede at selv personer med en Gleason Score på 8-10, en negativ kirurgiske margin eller en fordobling tid PSA nedenfor 10 måneder, har en 1-5 potentiale til at opnå en langsigtet progressionsfri svar. Dette er, hvis strålingen påbegyndt når PSA-niveau er mindre end 2,0 ng /ML.

Prime kandidater

Individ anbefales til Salvage strålebehandling er en person, der har en PSA-værdi med en Gleason Score på 8-10, kirurgisk margenerne er positive, ekstra kapsulær udvidelse er i eksistens, og ingen tegn på kræft er i Sædblærer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com