Sådan testes for HIV efter eksponering

06/06/2014 by admin

Sådan testes for HIV efter eksponering

Hvis du ved, at du har været udsat for HIV, eller selv om du kun har mistanke om det, kan det være en skræmmende situation. Den eneste måde at lette dit sind er at få en blodprøve, der vil fortælle dig for sikker eller ej du har indgået AIDS-virus på grund af eksponering. Du kan bruge et hjem testkit eller besøge en læge eller test center. Uanset hvilken rute du tager, skal du følge trinene korrekt for at sikre, at resultaterne er korrekte.

Instruktioner

• Vent mindst 2 uger efter du har været udsat for HIV, før du får testet. Ifølge Centers for Disease Control, kan det tage fra 2 til 8 uger eller længere for påvises antistoffer til at udvikle i blodbanen. CDC siger, at den gennemsnitlige tid 25 dage. Hvis du får en test for tidligt, kan du få et falsk negativt fordi antistofferne endnu var til stede.

• Beslutte om du vil udføre AIDS-test i hjemmet eller om du foretrækker at se en læge. Nogle mennesker, der har været udsat for HIV foretrækker privatlivets fred for en in-home test, mens andre har mere tillid i en test foretaget af en læge eller sygeplejerske.

• Hvis du vælger at bruge en in-home HIV-test, bruge en, der er godkendt af Food and Drug Administration. Mange test kits solgt på internettet er ikke godkendt af FDA og må ikke være nøjagtig. Du kan finde ud af hvilke kits er godkendt ved at besøge webstedet for nationale HIV og STD test ressourcer. Kit vil kræve dig til at tage en blodprøve af pricking fingeren. Du vil sætte dråber på et specielt kort og sende det til test-center, som vil give dig dine resultater ved telefonen. Hvis du tester positive, vil du blive henvist til en anden test for at bekræfte resultaterne.

• Hvis du foretrækker at have hivtest udført af en læge, planlægge en aftale med din praktiserende læge. Hvis du ikke er trygge ved at bruge din almindelige læge, finde en test center gennem søgeside på webstedet nationale HIV og STD test ressourcer.

• Har en anden HIV test inden for 6 måneder, hvis du havde din første test inden for de første 3 måneder efter eksponering og det kom tilbage negativt. På grund af den variable længde af tid det kan tage for at udvikle antistoffer, der er en lille mulighed for, at du kunne være inficeret selv om de første resultater var negative.

Tips & advarsler

  • De fleste læger bruger en blodprøve med blod trukket fra patientens vene til at teste for HIV. Nogle kan dog anvende urinen eller oral væsker. Hvis nogen af disse tests har positive resultater, foretages en anden test for at bekræfte resultaterne.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com