Hvordan starter HIV?

01/09/2014 by admin

Introduktion

Ifølge statistikker fra Centers for Disease Control, var 56,300 mennesker diagnosticeret med en infektion af HIV i USA i 2008. Ifølge den internationale AIDS velgørenhed AVERT, den internationale statistikker for nye infektioner var endnu mere overvældende med så mange som en anslået 2,7 millioner mennesker er diagnosticeret i hele verden i 2007. HIV er en dødelig infektion, der på mange måder starter uopdaget.

Infektion

En HIV-infektion kan opstå gennem tre vigtigste veje. Disse veje er blod, seksuel væsker og fra mor til barn. Blod overførsel af virus opstår oftest med stiknarkomaner, der deler kanyler. Transmission kan også ske via en inficerede blodtransfusioner, men nye standarder for screening, før en transfusion har forhindret dette fra at være en årsag til bekymring. Derudover blod transmission kan forekomme, hvis inficeret blod kommer i kontakt med et åbent sår eller nål stick (som med en diabetisk test kit eller en utilsigtet stick i en medicinsk eller forskningsmiljø). HIV kan inficere individer, der ikke praktiserer sikker sex. HIV kan spredes både heteroseksuelt og homoseksuel gennem mundtlige, vaginal eller anal sex. HIV kan også spredes fra mor til barnet enten gennem kontakt med fødslen væsker under arbejdskraft og levering, eller i nogle tilfælde, gennem en mors modermælk.

CD4

Når HIV har fået adgang til organ, mål det celler i kroppen med et specifikt protein kodende kaldes CD4. Da virus ikke har de nødvendige interne udstyr at formere sig og spredes på egen hånd, skal HIV kapre sunde celler i kroppen og bruge deres udstyr for at formere. Stikker ud af HIV ydre membran er pigge, der er specifikt designet til at holde sig til CD4 på naboceller. Som virus støder ind i en celle med en CD4 belægning (oftest Immunsystems T-celler), det klæber til cellen og kaprer det. For at kapre cellen, bruger HIV pigge til at tilføre sine viral RNA i cellen vært. Når denne genetiske materiale er blevet indsat, kan virussen bruge den nye celle til at producere flere HIV.

Symptomer

De første HIV symptomer kan du opleve er svarer til de symptomer, du ville have med en forkølelse eller influenza virus. Som enhver virus reagerer kroppen på invasionen ved at sende immunceller til området, som ifølge Mayo Clinic, kan forårsage influenzalignende symptomer som feber, hævede lymfeknuder, ondt i halsen og hovedpine. Disse symptomer er normalt kortvarig og går væk egen hånd. Desværre, som virus har mere tid i kroppen, andre sygdomme kan opstå. Dette skyldes, at hver gang virussen overtager et CD4 T-celle, det forlader cellen i stand til at gøre sit job og til sidst dræber cellen selv. Uden disse T-celler bliver kroppen udsat for et væld af infektioner, såsom kronisk lungebetændelse, tuberkulose og endda nogle typer af kræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com