Adrenal Burnout syndrom

01/09/2011 by admin

Adrenal burnout syndrom er en medicinsk tilstand, hvor binyrerne begynder at opleve underactivity eller nedsat funktion. Dette syndrom kan også betegnes som adrenal udmattelse eller adrenal insufficiens. Det er ofte anset for at være en mildere form for Addisons sygdom, men det adskiller sig i et par måder. Addison's sygdom er en tilstand, hvor binyrerne funktion alvorligt reducerede.

Tegn og symptomer

Patienter med adrenal udbrændthed syndrom oplever symptomer meget forskelligt og denne betingelse har flere grader af alvorlighed. Det mest almindelige symptom på denne betingelse er svær træthed. Patienterne vil føle sig udmattet selv efter sove i otte eller flere timer. De andre symptomer på adrenal udbrændthed syndrom omfatter nedsat fordøjelse, at blive syg oftere, trang søde fødevarer, appetit ændringer, lavt blodtryk, lavt blodsukker, depression, svingende vægt og koncentrationsbesvær.

Årsag

Den mest almindelige årsag til binyre burnout syndrom er ekstrem stress. Denne stress kan være følelsesmæssige, fysiske eller en kombination af begge. Dem, der arbejder mange timer, har en masse ekstra ansvar og ikke sove meget har den højeste risiko.

Hvem er berørt?

Alder er ikke en faktor, når det kommer til der kan opleve adrenal udbrændthed syndrom. Selvom voksne er mere tilbøjelige til at udvikle denne betingelse, kan børn udvikle det så godt. Teenagere oplever også denne betingelse oftere på grund af de mange aktiviteter, at teenagere er tilbøjelige til at tage som klasse arbejde, efter-skoleaktiviteter og arbejde. Gruppepres kan også spille en rolle.

Diagnose

Diagnosticering af adrenal udbrændthed syndrom kan være svært, fordi der er ingen nøjagtige tests, der kan udføres for at diagnosticere det. De typiske test omfatter drøfte patientens symptomer og udelukke andre betingelser som depression. En laboratorietest kaldet hår mineral analyse kan også udføres. Nogle læger vil teste patientens urin, blod og spyt til at kontrollere deres hormonniveauer for at forsøge at opdage denne betingelse.

Behandling

Metoden anvendes til behandling af adrenal udbrændthed syndrom vil i sidste ende afhænge af patienten og den specifikke årsag. De fleste patienter have gavn af at reducere deres stress-niveau. Ud over at reducere deres stress kan niveau, spise en ordentlig kost, udøvelsen og sørge for alle deres vitamin og mineral niveauer er normale også være meget gavnlig. Det er vigtigt at dog huske, at dem, der lider af denne betingelse ikke vil blive helbredt natten over. Det tager næsten altid mindst to år til at komme sig helt fra adrenal udbrændthed syndrom, og i nogle tilfælde meget længere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com