Kemikalier i ny tæppe

02/19/2012 by admin

Kemikalier i ny tæppe

Tæpper er en af de mest populære gulvbelægninger i boliger, kontorer og skoler. Hvad de fleste ejere af nyinstallerede tæppe kan ikke ved er, at kemikalier bag det nye tæppe lugt kan indebære farer for mennesker. Fordi de kan indeholde kemikalier, der er farlige, giftige eller potentielt kræftfremkaldende, nye tæpper skal håndteres omhyggeligt og korrekt at forebygge sygdom.

Flygtige organiske forbindelser

Flygtige organiske forbindelser, også kendt som VOC, er kemikalier udledes i luften som gasser og kommer fra en lang række kemikalier. VOC kemikalier, der findes ofte i nye tæpper omfatte toluen, benzen, acetone og endda formaldehyd, det kemikalie, der bruges til at bevare lig. Flygtige organiske forbindelser kan forårsage øje, næse, og hals irritation og hovedpine. Langsigtede virkninger af flygtige organiske forbindelser kan omfatte skader på lever, nyrer og centralnervesystemet. Koncentrationer af flygtige organiske forbindelser fundet indendørs, såsom i nye tæpper, kan være så meget som 10 gange højere end dem, der findes udendørs, ifølge Environmental Protection Agency. For at begrænse eksponeringen for de flygtige organiske forbindelser efter tæppe installation, lad døre og vinduer åbne for at øge ventilation.

Kræftfremkaldende stoffer

Kræftfremkaldende stoffer er stoffer, der vides at forværre og øge udvikling eller progression af kræft hos mennesker. Selv om mange produkter og fødevarer, som mennesker indtager har spormængder af visse carcinogener, kan nye tæpper udlede en faretruende stærke variant. Den kemiske p-dichlorbenzen, et kendt kræftfremkaldende stof, der udbreder fødselsdefekter, er almindelig i de fleste nye tæpper. Andre bivirkninger af kemikaliet omfatte hallucinationer, nerveskader og respiratorisk sygdom.

4-PC

At nye tæppe lugt kommer fra brugen af 4-PC, et kemikalie, der bruges i latex backing på 95 procent af tæpper, ifølge ecomall.com. Kemikaliet er kendt for at forårsage øjne, næse og øverste respiratoriske komplikationer. Firmaet 3M fundet, at kemiske var vist sig at forårsage fertilitetsproblemer i lab mus, så det holdt op med at bruge det i sin Scotchguard produkt. Kemikaliet bruges stadig af andre virksomheder i tæpper og den langsigtede virkning på mennesker er ikke blevet fastlagt.

PBDE

Det kemikalie, der bruges til at give en brandhæmmende segl på løber ofte indeholder PBDE. Dette kemikalie er knyttet til flere negative sundhedsmæssige virkninger, såsom skjoldbruskkirtlen og immunsystemet skader og formindsket hjernefunktion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com