Hvad er forskellen mellem hydronefrose & Hydrocephalus?

01/24/2011 by admin

Hydrocephalus, eller vandet videre til hjernen, er en forudsætning for hjernen. Hydronefrose, eller "vand på nyrerne" er en tilstand, der påvirker en eller begge af nyrerne.

Typer af hydrocephalus

Der er to typer af hydrocephalus, medfødt hydrocephalus og normale tryk hydrocephalus.Medfødt hydrocephalus opstår, når et spædbarn lider af en ophobning af cerebrospinalvæske (CSF) ved fødslen. Normalt tryk hydrocephalus (NPH) opstår hos voksne.

Symptomer på hydrocephalus

I medfødt hydrocephalus, det mest sigende symptom er på størrelse med et spædbarn hoved, eller at barnets hoved er større end normalt. Andre symptomer er irritabilitet, sover for meget, opkastning og ikke spise ret meget. Symptomer på normale tryk hydrocephalus omfatter en tilbagegang i mental funktion, svært ved at gå og urininkontinens.

Hvad er hydronefrose?

Hydronefrose, er ifølge Merck manualer, en tilstand, der opstår, når strømmen af urin er blokeret, forårsager pres på nyrerne.

Årsager til hydronefrose

Strukturelle abnormitet af urinvejene, nyresten eller et udvidet prostata.

Symptomer på hydronefrose

Ifølge hydronephrosis.net, omfatter symptomer smerter i underlivet, kreatinin ubalance, elektrolytforstyrrelser, udvidede nyre, lyskesmerter og nyresvigt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com