Typer af kommunikation i familieterapi

06/16/2011 by admin

Typer af kommunikation i familieterapi

Konflikter og misforståelser kan gøre det vanskeligt for en familie til at fungere som en enhed. Hvordan hvert medlem vedrører andre påvirker hvordan gruppen fungerer som helhed, samt, hvordan hvert medlem fungerer som individ. Familieterapi er designet til at forbedre samspillet mellem gruppemedlemmer ved hjælp af effektiv kommunikationsfærdigheder.

Familie systemer terapi

Familier har typisk et system af kommunikation, der afhænger af hvert medlems bidrag. Løbende konflikter mellem familiemedlemmer kan have en negativ indflydelse på familiens evne til at fungere som en enhed. Typer af kommunikation anvendes i familieterapi er designet til at afdække destruktive mønstre, og give familien de færdigheder, der kræves for at administrere og arbejde gennem konflikter. Terapeuter arbejde for at omdirigere eksisterende mønstre hen imod mere konstruktive former for interaktion. Reframing, strategisk rådgivning og konflikthåndtering er nogle af de interventioner, der anvendes inden for terapi-session.

Kommunikationsproblemer

Kommunikationsproblemer i en familie kan være forårsaget af vekselvirkninger, der finder sted mellem bestemte medlemmer---som forældrene--- eller kan være et resultat af en ændring i familiestrukturen. Forandringer i familiestrukturen kan komme ved skilsmisse, et nyt ægteskab eller ankomsten af stepsiblings. Familiestrukturen kan også ændre, når en forælder standser arbejdet og de andre, begynder at arbejde. Sådanne ændringer inden for familiens enhed kan potentielt forstyrre familiens system af kommunikation og forårsage konflikt inden for koncernen.

Reframing

Det er ikke ualmindeligt for kommunikation mellem familiemedlemmer til at blive misforstået eller taget ud af deres tilsigtede kontekst. Reframing er en form for kommunikation, der kan hjælpe familiemedlemmer bedre forstår de bekymringer og hensigter bag de misforstået ord. Et eksempel på dette ville være en yngre søster, der føles bossed rundt af en ældre bror. Reframing den ældre brors hensigter vil betyde understreger sin bekymring over hans søster velfærd, og hans behov for at beskytte hende.

Strategisk rådgivning

Eksisterende kommunikationsmønstre inden for en familie er ofte resultatet af interaktioner initieret af et eller flere medlemmer. Når et mønster er sat i gang, følger gruppen i overensstemmelse hermed. Strategisk rådgivning teknikker involverer terapeuten møde med medlem eller medlemmer, der beder usunde interaktioner i gruppen. Dette kan være en far, der utilsigtet afviser bekymringer hans børn kan udtrykke med korte, curt svar. Strategisk rådgivning hos faderen ville hjælpe ham til at indse, hvordan hans mangel på kommunikation og forbindelse påvirker hans børns adfærd.

Konflikten ledelseskvalifikationer

Sund familie funktion afhænger af, hvor godt medlemmer er i stand til at kommunikere med hinanden. Konflikt, der opstår inden for en familie system har en dominoeffekt i form af hvordan hvert medlem bidrager til problemet. Konflikthåndtering er en form for kommunikation, hvor medlemmerne lærer at udtrykke deres følelser og bekymringer i en ikke-truende måde. Terapeuter også ansætte lytter teknikker til at fremme en bedre forståelse af den kommunikation, der finder sted.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com