Hvad er lungestase?

05/28/2010 by admin

Hvad er lungestase?

Lungestase, eller lungeødem, er en respiratorisk betingelse, der opstår, når en uregelmæssig mængden af væske fylder luftsække af lungerne, forårsager åndenød.

Symptomer

Symptomerne på lungestase er åndedrætsbesvær, åndenød, overdreven svedtendens, bleg hud, hoste, hvæsen, rastløshed og klukkende lyd mens vejrtrækning. Paroxysmal noctural dyspnø er en form for lungestase, der sker under søvn; det forårsager en patient til at vågne op følelse, som om han er ved at drukne mangel på luft.

Årsager

Lungestase er typisk forårsaget af hjertesvigt. Når hjertet mislykkes, stiger hydrostatisk trykket i venerne i lungerne. Dette forårsager ekstravaskulære væske til at fylde lungerne sække.

Behandling

Behandling spænder fra ilt via ansigtsmaske eller med et rør gennem luftrøret til bistand fra en respirator.

Forebyggelse/løsning

Et lavt fedtindhold, lavt saltindhold kost bør følges, og alle ordineret medicin bør tages som anvist, hvis en person har en tilstand, der kan føre til hjertesvigt eller lungeødem.

Prognose

Når blodtilførslen afbrydes, modtager organer mindre ilt, som kan forårsage skader på vitale organer og problemer såsom nyresvigt eller død. Patienter, der undergår assisteret vejrtrækning med en ventilator generelt lider svækket lunge styrke.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com