Insulin niveauer vs Glucose niveauer

04/02/2011 by admin

Insulin niveauer og glucose niveauer stole på hinanden for at holde kroppens over alll blodsukkerniveauet stabilt. Dette indbyrdes forhold er afgørende for mennesker med diabetes, som kroppen ikke kan overleve uden enten komponent.

Insulins funktion

Insulin er et protein-baserede hormon, der hjælper lavere blodsukker efter kulhydrater der forbruges. Personer med diabetes har problemer med at producere insulin, hvilket resulterer i højere blodsukker.

Blodglucose

Blodsukkerniveauet repræsenterer mængden af glukose (sukker) aktiv i din blodbanen. De flere kulhydrater du spiser, jo højere din glucose niveauer vil være, medmindre du har insulin aktivt arbejder i din krop.

Virkninger af for meget insulin

For meget insulin, og ikke nok mad kan føre til hypoglykæmi eller lavt blodsukker. Tegn på lavt blodsukker omfatter ejendommelige adfærd, rysten, bleghed, svimmelhed, bevidstløshed eller kramper.

Virkninger af for meget glukose

Hvis blodsukkerniveauer er for høj (over 160 mg/dl) for en længere periode af tid, og ingen insulin er aktive i kroppen til at kompensere for det, kan du opleve potentielt livstruende bivirkninger. Længerevarende højt blodsukker kan føre til nyresvigt, blindhed, nerveskader, koma og død.

Løsning

For at sikre, at insulin og blod glucose arbejde sammen korrekt, bør du få testet for sukkersyge. Dette er især vigtigt, hvis du har familie historie af diabetes, er overvægtige, eller opleve hyppig vandladning, hurtigt vægttab, overdreven tørst eller træthed. Hvis du er diagnosticeret med diabetes, udvikle en behandlingsplan med din læge og kontrollere dit blodsukker ofte.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com