Sådan Treat Guillain-Barre syndrom

02/02/2011 by admin

Guillain-Barre syndrom er en sjælden autoimmun sygdom, der forårsager pludselige svaghed i den nederste del af kroppen, der eskalerer og breder sig til arme og overkrop. Mens der er ingen kur for Guillain-Barre syndrom, er den gode nyhed, at symptomerne kan styres og sværhedsgraden af sygdommen kan lettes med to behandlinger. For at behandle Guillain-Barre syndrom, kan lægerne anbefale plasmaferese eller højdosis immunoglobulin terapi. Læs videre for at lære at behandle Guillain-Barre syndrom.

Instruktioner

Overveje plasmaferese

• Evaluere plasmaferese med din læge. Med denne behandling, den flydende del af blod eller plasma, er fjernet og adskilt fra blodlegemer. Blodlegemer bringes derefter tilbage i din krop, producerer nye plasma. Når plasmaferese bruges til at behandle Guillain-Barre syndrom, menes det, at processen fjerner skadelige antistoffer, der har ansporet kroppens angreb på sit eget immunsystem.

• Uddanne dig selv om plasmaferese. Processen tager det flere timer og foregår på en ambulant. Når du sidder i en tilbagelænet stol, vil et rør blive placeret i en arm til at fjerne det blod, som derefter adskilt og erstattet gennem et andet rør på den modsatte side.

• Forstå at plasmaferese ikke er normalt smertefuld, selv om der kan være ubehag på de steder, hvor rørene er placeret.

• Forventer at modtage medicin for at forhindre blodet i at størkne. Mængden af blod fjernes fra kroppen er tilbøjelige til at være mindre end hvad du ville donere under en blod-drev.

• Forvente at modtage fire til seks plasma udveksling i en periode på 8 - 10 dage.

Behandle GBS med IV immunglobulin

• Overveje intravenøs immunglobulin som en mulig behandling for Guillane-Barre syndrom. Høje doser af immunoglobulin behandle Guillain-Barre syndrom ved at blokere skadelige antistoffer, der bidrager til lidelsen. Immunglobulin er givet via en IV, og behandling som regel tager flere timer.

• Vide hvad de kan forvente fra intravenøs immunglobulin. Din læge kan anbefale behandling i en til fem dage, og dosis vil afhænge af din kropsvægt og sværhedsgraden af dine symptomer.

Tips & advarsler

  • Forskning om brug af plasmaferese for at behandle Guillain-Barre syndrom viser, at det er mest effektiv, når den startes inden for syv dage efter symptomdebut. Kontroller, at du søge lægehjælp øjeblikkeligt.
  • Vær opmærksom på at forskning om brug af plasmaferese eller højdosis immunoglobulin terapi til behandling af Guillain-Barre syndrom viser, at de er lige så effektive. En medicin viser ingen fordel over den anden i lindre symptomer og fremskynde inddrivelse fra Guillaine Barre syndrom, og der er ingen fordel i at forene to.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com