Hvem er i størst risiko for knoglebrud?

05/16/2010 by admin

En knoglefraktur opstår ganske enkelt når du bryde en knogle. I mange tilfælde er i vævet omkring pausen i knoglen også beskadiget. Alle kan få et knoglebrud, men der er visse faktorer, der gør nogle mennesker mere modtagelige end andre.

Dårlig kost

Mennesker, der ikke får nok calcium og D-Vtamin i deres kost vil udvikle svagere knogler. Indtagelse af mejeriprodukter og æg til morgenmad kan hjælpe dig i calcium og Vitamin D du har brug for. Overdrevent alkoholforbrug øger også dine chancer for at bryde en knogle.

Alder

Efterhånden som folk bliver ældre, bliver deres knogler svagere og tyndere, hvilket øger deres chancer for at bryde en knogle, når de falder.

Køn

Ifølge National Institute for gigt og bevægeapparat og hudsygdomme, vil en ud af hver to kvinder i forhold til en ud af fire mænd alder 50 og ældre har en knoglefraktur relateret til osteoporose (lav knogle masse sygdom) andet tidspunkt i deres liv.

Genetik

Nogle mennesker er simpelthen mere tilbøjelige til at have brækket knogler end andre på grund af deres genetik. Hvis du har en familie historie af knoglesygdom såsom osteoporose, er du mere tilbøjelige til at få en brækket knogle.

Athletic deltagelse

En af de mest almindelige måder at folk bryder knogler er ved at deltage i sport. Hvis du konkurrere i en høj intensitet sport som fodbold, rugby eller fodbold, er du mere tilbøjelige til at få en brækket knogle mens der deltager i sport.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com