Kemo medicin til myelodysplastisk syndrom

11/16/2010 by admin

Kemo medicin til myelodysplastisk syndrom

Myelodysplatic syndromer (MDS) er en gruppe af sygdomme karakteriseret ved knoglemarven, der undlader at foretage tilstrækkelige mængder af normale blodceller. Det kaldes også preleukemia. Kemoterapi narkotika er almindeligt anvendt til at behandle virkningerne af MDS.

Fakta

MDS kommer i to hovedformer. Lavrisiko MDS udvikler sig relativt langsomt og kan resultere i mild til moderat anæmi (mangel på røde blodlegemer). Højrisiko MDS udgør alvorlige sundhedsmæssige risici, herunder mulighederne for udvikling af leukæmi.

Kemoterapi

Kemoterapi narkotika bruges til at bekæmpe MDS er de samme medicin til bekæmpelse af akut myeloid leukæmi. Fælles muligheder omfatter daunorubicin, cytarabine, Mitoxantron, thalidomid og idarubicin.

Kombineret behandling

Høj-dosis kemoterapi er undertiden kombineret med stamcelletransplantation. Denne teknik er kun praktiske for visse højrisiko patienter, MDS.

Betydning

Ifølge The leukæmi og lymfom Society er kemoterapi kombineret med stamcelletransplantation den eneste nuværende behandlingsmetode, der potentielt kan helbrede MDS.

Overvejelser

I nogle individer, kan kemoterapi anvendes til behandling af andre sygdomme faktisk forårsage MDS. Når dette sker, kaldes tilstanden sekundær MDS.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com