Udstyr til en nuklear termisk scanne Test

02/20/2011 by admin

En nuklear termisk scanning er en serie af undersøgelser, at scanne en menneskekrop for rød blod celler injiceres med en radioaktiv isotop for at afsløre uregelmæssigheder. Oftest, anvendes disse tests til at kontrollere for indre blødninger fra tyndtarmen eller tyktarmen. Ventriculograms, en type af nuklear scanning test, bruge denne isotop for at teste problemer med hjertet.

Radioaktiv isotop

Når muligheden for indre blødninger eller uregelmæssigheder er blevet fastlagt, vil patienten blive injiceret med en radioaktiv isotop, der forbinder til røde blodlegemer, effektivt mærkning dem. Da disse celler flow gennem kroppen, vil de udsender gammastråler. Skulle der være nogen indre blødninger eller uregelmæssigheder, vil disse røde blodlegemer blive detekteret af gamma-kamera. Isotopen er administreret af to måder. Det er enten blandet med røde celler, der har været adskilt fra både kroppen og plasma. Disse røde blodlegemer kan derefter injiceres tilbage ind i blodbanen kort før testning. En anden metode er at tilføre området af kroppen hvor test der ønskes 15 til 20 minutter før testning vil forekomme isotopen.

Gamma kamera

En gamma-kamera bruges til at producere termiske billeder, der registrerer hvor i kroppen, der isotope patienten har været injiceres med har rejst. En gamma-kamera kan sammenlignes med en slags x-ray maskine, bortset fra at det optager tre-dimensionelle billeder af organer, i stedet en to-dimensionelle billede af knogler. Dette kamera, også kaldet en scintillation kamera, opfanger gamma bølger fra det radioaktive materiale og præsenterer en visning af orglet på en computer. Afhængigt af området der testes, om hjerte, mave eller hjernen, kameraet vil rotere rundt på test site for at producere et tre-dimensionelle model af blodgennemstrømningen og aktivitet.

Imaging Computer

Når serien af tests udføres, sendes et digitalt billede fra kameraet til en særlig imaging computer. Lægerne vil derefter kunne se en tre-dimensionelle billede af de testede orgel. Dette billede viser hvordan blod bevæger sig gennem orglet, hvordan orglet velfungerende. Hvis der er uregelmæssigheder eller indre blødning, vil de dukke op på denne model og give læger en advarsel om at handling er påkrævet for at løse problemet. Disse særlige, termisk-imaging computere er enten beliggende direkte på hospitalet eller i en imaging center, hvor læger vil udføre en række tests.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com