Vaskulitis diagnose symptomer

02/19/2011 by admin

Vaskulitis er en lidelse karakteriseret ved en betændelse i blodkarrene. Denne betingelse kan svække, ar og tykkere mure af blodkarrene. Det kan enten være en kronisk tilstand eller en midlertidig én men enten måde, kan det føre til afskære blod til organer.

Symptomer

Der findes 14 forskellige typer af vaskulitis, men de generelle symptomer forbliver den samme. De omfatter tab af appetit, vægttab, følelsesløshed, svaghed, træthed, feber og muskel- og ledsmerter.

Årsager

Vaskulitis opstår, når en immun sygdom, infektion eller type kræft forårsager din krop til at angribe sin egen blodkar. Den nøjagtige årsag kendes undertiden aldrig.

Diagnose

Diagnosen af vaskulit er gjort ved at kontrollere blod eller kropsvæsker for tegn på betændelse. En biopsi af huden, bihuler eller nerver kan også støtte til at diagnosticere betingelsen.

Behandling

Vaskulitis er generelt behandlet med lægemidler såsom prednison og cyclophosphamid for at undertrykke immunsystemet, der angriber fartøjerne og reducere inflammation.

Prognose

Vaskulitis er generelt ikke livstruende medmindre vigtige organer er blevet påvirket af utilstrækkelig blodforsyning. De fleste tilfælde er helbredt nemt med ingen eftervirkninger for patienten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com