Følelsesløse og kold fingre syndrom

06/25/2011 by admin

Raynauds sygdom og Raynauds fænomen er sjældne medicinske lidelser, der forårsager fingre og tæer bliver følelsesløse og kold. Disse betingelser udvikle når en patient oplever stress eller med udsættelse for kulde.

Betingelser

Ifølge Cedars-Sinai Medical Center opstår Raynauds sygdom uden en anden sygdom som dens årsag. Raynaud's fænomen udvikler sig fra en anden sygdom såsom lupus, reumatoid arthritis eller sklerodermi.

Symptomer

Ud over kold og følelsesløs fornemmelser, Raynauds kan forårsage hud til at slå hvid og blå, kan reducere følelsen af touch og kan resultere i hævelse af huden.

Årsager

Raynauds sygdom er forårsaget af en vasospasme eller indsnævring af arterierne i fingre og tæer, der begrænser blodforsyningen til disse ekstremiteter.

Risikofaktorer

Mennesker, der oplever gentagne traumer på nerverne i fødder og hænder fra aktiviteter såsom lange perioder med klaverspil eller bruge værktøjer, der vibrerer har en øget risiko for at udvikle Raynauds sygdom. Rygning og tager medicin såsom beta-blokkere, østrogen udskiftning narkotika og kolde håndkøbslægemidler kan medføre en større risiko for at få Raynauds sygdom.

Behandling

Læger kan behandle Raynauds sygdom med medicin såsom calcium kanal blokker medicin, alfablokkere eller vasodilatorer. Alvorlige tilfælde af denne betingelse kan kræve nerve kirurgi eller en indsprøjtning af kemikalier i berørte nerver.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com