Hvordan virker en delvis hysterektomi?

05/16/2011 by admin

Den anden mest almindelige kirurgiske procedure udføres i USA er en hysterektomi, som refererer til fjernelse af en kvindes livmoder. En total hysterektomi er en operation, der fjerner livmoderen og livmoderhalsen, mens en radikal hysterektomi refererer til procedurer, der involverer fjernelse af livmoderen, æggelederne, æggestokkene, æggelederne, øverste del af skeden, og lympth knuder. Derimod refererer en delvis hysterektomi til en procedure, hvor kun livmoderen er fjernet. Denne type operation indebærer en kortere restitutionstid, og er almindeligt anvendt til behandling af fibromer og svær og ukontrollabel blødning fra skeden. Før det gennemgår en delvis hysterektomi, bør du være fortrolig med hvordan det fungerer og effekter på din krop.

Selv om delvis hysterektomier kan udføres vaginalt eller skanningen, er langt den mest udbredte metode den abdominale tilgang. Når du udfører en delvis hysterektomi via abdominal teknikken, vil kirurgen foretage et snit lignende til den med en c-sektion, så frigøre livmoderen fra sin blodforsyning og ledbånd og fjerne den. En af fordelene ved denne metode er muligheden for kirurgen at tilstrækkeligt visualisere de reproduktive organer og har masser af plads til at arbejde. Dog indebærer et par ulemper ved denne procedure længere restitutionstid og ubehag på grund af størrelsen af indsnittet, samt efterlader et synligt ar. Den vaginal tilgang efterlade ikke et ar, der kan ses og har en kortere restitutionsperiode. Dog kan store fibromer fjernes på denne måde. Også, det er vanskeligere for kirurgen at se når en vaginal tilgang, således ofte mandateringsprocedurer behovet for anvendelse af en laparascope, som er tilgængelig kun til dem, uddannet i dets anvendelse. Begge procedurer udføres med patienten under bedøvelse, enten lokalt eller generel.

Selv om delvis hysterektomier er æggestokken-besparende, efter kirurgi blodtilførslen til æggestokkene mindskes og ophører gradvist. Derfor kvinder stadig kan og oplever bivirkninger fra hormonelle forandringer. Hele spektret af mulige menopausale symptomer og konsekvenser er også muligt i hysterektomi patienter, herunder hedeture, irritabilitet, hovedpine, osteoperosis, vægtøgning, vandladningsproblemer og nedsat sexlyst. Kvinder, der menstruation vil også stoppe når at have en delvis hysterektomi udføres. Også, kirurgisk bivirkninger kan forekomme, herunder tarm eller blære skader og infektioner, sammenvoksninger, infektioner i snit, hemorrhaging og reaktioner til anæstesi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com