Symptomer af Hypothyroide lidelse

10/19/2016 by admin

Thyroidea lidelser er en af de mest almindelige sygdomme, der plager amerikanerne.De mest forekommende af disse lidelser er hypothyroidism. I USA alene, skønnes det, at så mange som 15 millioner mennesker kan være Hypothyroide, fleste af dem udiagnosticeret.

Der er mange symptomer og årsager til Hypothyroide lidelse, men der er ingen kur. Hypothyroidism er en permanent tilstand en gang erhvervet men kan behandles med medicin og livsstil tilpasning.

.

Hvad er skjoldbruskkirtlen?

Skjoldbruskkirtlen er en lille Butterfly - eller sommerfugl-formet kirtel placeret i din nakke omkring luftrør, nedenfor og bag dit adamsæble område. Skjoldbruskkirtlen producerer flere hormoner, men to er væsentlige: triiodothyronin (T3) og thyroxin (T4).Disse hormoner hjælpe ilt komme ind i dine celler og er afgørende for kroppens evne til at producere energi. Denne rolle i at levere ilt og energi gør din skjoldbruskkirtel master kirtel af stofskiftet.

Hypothyroidism

Hvis du har hypothyreoidisme, din skjoldbruskkirtlen ikke producerer tilstrækkelige niveauer af de hormoner, som kroppen har brug for. Dette bremser nede en række af kroppens funktioner, samt dit stofskifte. Hvis ikke ordentligt behandlet, kan hypothyroidisme føre til andre fysiske forhold som fedme, depression, abort, højt kolesteroltal og øget risiko for hjertestop eller slagtilfælde.

Årsager til og risici

Den mest almindelige årsag til hypothyroidism er en autoimmun sygdom, kendt som Hashimotos thyreoiditis, hvor kroppens immun forsvar uhensigtsmæssigt målrette skjoldbruskkirtlen som en invaderende fjende. Hashimotos sygdom kan forårsage perioder med hyperthyroidisme, efterfulgt af permanent hypothyroidisme efter immunsystemet ødelægger den kirtel evne til at fremstille thyroid hormon.

Folk i enhver alder, køn eller race kan blive Hypothyroide. Kvinder er mere tilbøjelige end mænd til at udvikle hypothyroidisme på et tidspunkt i deres liv. Nogen over alder 60 eller lider af en tidligere sygdom er også disponeret for at udvikle Hypothyroide lidelse. Arvelighed er kendt for at være en risikofaktor, som godt.

Symptomer

I sidste ende, men din skjoldbruskkirtlen problem startet, hvis din skjoldbruskkirtlen ikke producerer tilstrækkeligt thyroid hormon, er du overvejet Hypothyroide.

Du kan være Hypothyroide hvis:

Du er ekstremt udmattet eller trætte. Du føler dig deprimeret, lunefuld og/eller trist. Du er følsomme over for kulde og du har kolde hænder og/eller fødder. Du oplever upassende vægtøgning, eller har svært ved at tabe sig,trods ændringer i kost og motion. Dit hår er tørt, sammenfiltrede og/eller grove. Du har tørre og sprøde negle. Du har hyppig forstoppelse. Du har reduceret libido eller ingen overhovedet. Du har svært ved at koncentrere sig og/eller hukommelse tab. Dit ansigt, øjne, arme eller ben er unormalt hævede eller oppustede. Din stemme er ru eller hæs. Du har en lav basal kropstemperatur.

Behandling

Hvis du oplever nogen af de ovennævnte symptomer og er ikke blevet korrekt diagnosticeret som Hypothyroide, konsul din læge. En grundig sygehistorie og fysisk eksamen er de første skridt i diagnosticering af hypothyroidisme. Hvis lægen har mistanke om kan du have hypothyroidisme, vil du have blodprøver taget at bekræfte diagnosen.

Hypothyroide uorden kan behandles med thyroid hormon medicin. I de fleste tilfælde symptomer forbedre straks efter begynder medicinen og aftager helt inden for et par måneder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com