Hvad er årsagerne til hæmorider?

03/07/2010 by admin

Hæmorider, også kendt som bunker, forekommer internt eller eksternt og hævede, betændte vener omkring anus og lavere rektum. Tilstedeværelsen af hæmorider er almindelig hos voksne og kan være arvelig. Symptomer på tilstedeværelsen af hæmorider omfatter kløe, ubehag eller rektal blødning, som kan forårsage blod at være til stede i afføringen eller toilet skål eller på toiletpapir. Selv om den nøjagtige årsag til hæmorider ikke er kendt, er der en række mulige årsager.

Belaste under afføring

Når vi stamme under tarm bevægelser, især når vi har svært ved passerer afføring, passerer afføringen gennem den strammere sphincter, hvilket er en muskel i anus, der er i stand til at slappe af og kontrakt som krævet. Den kraft, der vi udøve trækker hemorrhoidal hynderne nedad, dermed udvide dem. Tvinger afføring igennem endetarmen er en sandsynlig årsag til hæmorider fordi belaste overdrevent kan forårsage vener omkring endetarmsåbningen at bule eller svulme, øget chance for at udvikle hæmorider.

Langvarig siddende på toilettet

Det bedste tidspunkt at sidde på toilettet er når du er klar til at passere afføring, og ikke når som helst før der. Sidder på toilettet i lang tid kan sætte stress på rektal regionen ved at tilføje pres vener omkring anus, der kan føre til udvikling af hæmorider. Spise masser af fiber-rige fødevarer kan bidrage til at reducere belaste under afføring og ligeledes kræve mindre tid på at sidde på toilettet.

Kronisk diarré eller forstoppelse

Kronisk diarré eller forstoppelse kan forårsage flare-ups, førende vener omkring endetarmsåbningen at strække under pres og bule eller svulme. En aktiv livsstil samt en afbalanceret kost, der er rige på fibre kan hjælpe mindske presset på venerne og holde dig fra at blive forstoppet og udvikle flare-ups i fremtiden.

Graviditet

Under graviditet er der et øget pres på venerne omkring anus, hvilket gør det almindeligt, at gravide kvinder til at udvikle hæmorider. Gravide kvinder kan blive mere forstoppet end normalt, hvilket øger deres behov for at stamme mens passerer afføring. Derudover livmoderen tendens til at udvides under graviditet og mere vægt og pres er placeret på den pelvic område, hvorved større pres på venerne omkring anus.

Aging

Hæmorider er mere tilbøjelige til at udvikle som vi alder fordi de væv, der understøtter vener omkring anus og anus, kan begynde at svækkes og stræk. En anden årsag kan være, at efterhånden som vi bliver ældre, væv, der understøtter hæmorider til den primære muskel i anal kanalen svækker, forårsager den hemorrhoidal væv til at løsne og glide ind i anal kanalen.

Fedme

At være overvægtige kan øge dine chancer for at udvikle hæmorider, at overvægtige mennesker har en større bughulen, forårsager dem til at lægge ekstra pres, når de passerer afføring. Derudover som gravide kvinder, er overvægt og pres placeret på den pelvic område af fede mennesker selv når udførelsen af normale aktiviteter såsom stående eller gående, og kan forårsage hæmorider.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com