Mad til mennesker med cøliaki Sprue sygdom

06/26/2012 by admin

For folk med cøliaki sprue sygdom, kan forbrugende gluten i enhver form være farligt. Gluten er et protein, der findes i hvede, rug og byg. Heldigvis, mange fødevarer er gluten fri og sikker for dem, der bor med cøliaki.

Gluten fri mel

Selv om folk, der har cøliaki sprue sygdom ikke kan forbruge de fleste mel, findes nogle alternativer. Mel fremstillet af ris, majs eller kartofler er sikkert for dem på en glutenfri kost. Disse kan bruges til at lave hjemmelavede pandekager, kager, brød og andre opskrifter, der bruger mel.

Grøntsager

Alle grøntsager er glutenfri, så de forbruges sikkert af dem med cøliaki sprue sygdom. Det er vigtigt at bemærke, at du bør tjekke ingredienser i dressinger og saucer bruges med grøntsager, fordi de kan indeholde gluten.

Kød

Kød, fisk og fjerkræ indeholder ikke gluten. Opmærksomme på de ingredienser, der anvendes i marinader og saucer, for de kan indeholde skjulte kilder af gluten.

Ris

Ris er en populær mad blandt personer med cøliaki sprue sygdom, fordi det giver en kilde af stivelsesholdige fødevarer samtidig være glutenfri.

Glutenfri forarbejdede fødevarer

Glutenfri alternativer til konventionel forarbejdede fødevarer bliver mere bredt tilgængelige. I større dagligvarebutikker, vil du nu finde glutenfri kage mix, pasta og brød.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com