Tegn & symptomerne på endometriose i hjernen

06/14/2012 by admin

Endometriose er en tilstand, i hvilket væv der er normalt begrænset til en kvindes livmoder vokser andetsteds i kroppen. Det er mest almindelige i æggestokkene, æggeledere og bækken, men i sjældne tilfælde er det flyttet til andre dele af kroppen. Blandt de sjældneste er cerebral endometriose eller endometriose i hjernen.

Hvad det betyder

Når endometriet, vævet, at rederierne i livmoderen vokser andre steder i kroppen, det stadig opfører sig som om det er stadig i livmoderen. Ifølge Mayo Clinic, vævet følger en normal menstruationscyklus---det tykner, tynder ud og bløder hver måned. Blodet bliver fanget og forårsager irritation til nærliggende væv. Endometriose kan også forårsage smerte, cyster, arvæv og sammenvoksninger eller væv, der forårsager organer til at holde sammen.

Symptomerne på fælles endometriose

Endometriose producerer nogle gange ingen symptomer. Når det sker, er de ofte sammenfaldende med patientens menstruationscyklus. Ifølge Mayo Clinic omfatter symptomerne på endometriose bækkensmerter før, under og efter menstruation, overdreven blødning og infertilitet.

Symptomer på Cerebral endometriose

Ifølge en 2003 artikel i det amerikanske tidsskrift Roentgenology, kan endometriose i hjernen forekomme uden symptomer relateret til menstruation. Patienter, der er nævnt i artiklen rapporterede at have regelmæssig hovedpine, samt anfald og en forstyrrelse i gangart (den måde en person bevæger sig til fods).

Diagnose

Endometriose af hjernen viser på en magnetisk resonans Imaging (MR) scan. Ifølge artiklen AJR ligger den bedste chance for at diagnosticere endometriose i hjernen hos en opmærksom radiolog, der ser usædvanlig mørk skygge i scanningsresultater og derefter overgår sagen til en dygtig diagnostiker.

Behandling

Lægerne behandler fælles endometriose med smertestillende medicin, hormon terapi og laproscopic kirurgi. Svær endometriose kan kræve en hysterektomi eller fjernelse af livmoderen. Læger behandlede cerebral endometriose patienten featured i AJR artikel med kirurgi.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com