Hvordan man kan Give øjeblikkelig førstehjælp til øjenskader

10/23/2012 by admin

Øjet er et vigtigt organ til at give os vision og sight. Når beskadiget visionen er kompromitteret og der er begrænsede muligheder i at genoprette synet tilbage til normal derfor er det vigtigt at have kendskab og være opmærksom på visse forhold, der påvirker øjne og hvordan man kan forhindre tab af synet ved at yde førstehjælp til øjenskader, straks når det sker.

Instruktioner

• Visse medicinske tilstande eller sygdomme kan forårsage ændringer i vision, for eksempel diabetes kan forårsage gradvis og permanente fald i vision for visse personer over tid, akut glaukom kan forekomme pludselige og hurtige synsnedsættelse. Skader på øjne, dvs, gennemtrængende skader, nedskæringer eller rifter i eller omkring øjet, infektion, allergi og kemiske forbrændinger kan alle påvirke synet og reducere vision.

• Der er visse tegn og symptomer til at kigge efter, når nogen vision er berørt. Hvis personen, der har oplevet pludselige vision ændringer og ingen skader er involveret kan de klager over tilknyttede opkastning, kvalme, hovedpine og eller dobbelt/triple vision eller endda tab af synet. Hvis en indlysende skade kan findes vil så der være smerter eller stikkende fornemmelse på webstedet sårede, blødning, en laceration/skære med eller uden gennemtrængende objektet findes i webstedet sår, hævelser og blå mærker af det berørte område og rødme/betændelse. Personen kan hurtigt blinkende eller opleve ekstreme rive eller tørhed og fyndighed.

• Når personen, der har indgået øjenbetændelse, røde øjne de vil klage over specifikke tegn som decharge fra øjet og skorpedannelse omkring øjenlågene. Der vil også være rødme omkring øjet eller bindehinde (den hvide område omkring øjet) og smerter ved bevægelse af øjeæblet. Sommetider hvis en stald er til stede vil du se en rød bule eller vækst i den øvre eller nedre øjenlåg, som vil forstyrre visionen og blinker. Nogle gange røde øjne kan også præsentere med tilhørende kvalme, og opkastning og hovedpine.

• Når øjet har været sønderrevne først ting at gøre er dække såret øjet med en dressing og forbinding og tage offeret til læge eller ER for øjeblikkelig lægehjælp. Ikke sætte forbinding på for stramt eller lægge pres på de tilskadekomne øje. Hvis snittet er meget dyb og der er voldsom blødning, som ikke stopper derefter ringe 911 straks. Mens du venter for EMS skal du yde førstehjælp til at forhindre offer fra at gå i chok. Dette kan opnås ved at placere offer til ryggen og derefter at ophøje den nedre ekstremiteter eller ben at tillade blodgennemstrømning at stige til de vitale områder af kroppen, dvs hjernen og hjertet. Dække offeret med et tæppe til at bidrage til at bevare kroppen ' s kerne temperatur. Hvis snittet er lille og på områderne omkring øjet socket og det synes at være en meget lavvandet cut bør du rense området og derefter anvende antiseptisk salve eller creme til at reducere risikoen for infektion og derefter dække såret med dressing og forbinding. Holde området såret rent og ændre dressing ofte.

• For alvorlige kvæstelser, der involverer en gennemtrængende objekt gennem han øjet socket, selv så du skal ringe 911 (EMS) straks. Dette er altid en medicinsk nødsituation og hvis der er en chance for at redde øjet selv eller reducere tab af synet da øjeblikkelig lægehjælp er absolut nødvendig. Den første ting at gøre er placere den skadelidte på hans/hendes ryg ned på jorden. Næste, gør ikke fjerne den objekt fra øjet eller SKYLLE øjet!!! Finde et papir kop eller nogle dækker, der vil være i stand til at dække den tilskadekomne øje og objektet. Dette vil bidrage til at sikre objekt i position og forhindre det i at bevæge sig i øjet, som vil forårsage yderligere skader på øjet væv og strukturer i øjet. Tape dækker eller kop til ansigt og sikre dens positionering af indpakning en forbinding omkring let rundt om ofrets hoved. For at forhindre, at den tilskadekomne øje bevæger sig rundt i stikket kan du dække andre uskadt øjet med en steril forbinding.

• For øjenproblemer i ofre, der bære kontaktlinse og sår der involverer ikke penetrerende skader eller blødning fra øjenhulen derefter du bør forsøge at fjerne kontakter fra begge øjne. For at fjerne linsen skal du Placer pegefingeren på de øvre øjenlåg og tommelfingeren på den nedre øjenlåg og forsigtigt åbne låg. Næste, med din tommelfinger fra den anden side du skal slide kontaktlinse mod den ydre kant i øjet og linsen bør enten holde sig til din tommelfinger og fjernes eller linsen vil komme ud ved at trække huden på denne kant op og ned.

• For kemiske forbrændinger på øjet først ting at gøre er at skylle øjet med vand. Du bør holde øjenlågene åbne med din hånd, tilt hovedet mod den skadede side af ansigt (dette vil forhindre kemiske fra at blive skyllet ind i andet øje) og flush til ca i 15-30 minutter for at sikre, at du har fjernet så meget af kemiske fra øjet væv. Sørg for du starte rødmen fra indersiden af øjet på siden af området næse så vandet og kemiske vil dræne fra hovedet på den samme side af tilskadekomne øje. Søge øjeblikkelig lægehjælp for at sikre at ingen permanente skader har opstår til følsomme øjet væv. Placer en forbinding og holde det på plads med bandager til øjnene.

• Hvis offeret har oplevet en skade på øjet til at forårsage en hæmatom eller et "blåt øje", (som blødninger under huden væv omkring øjet) den første ting at gøre er at sikre, personen siddende eller liggende. Næste placere en ispose eller en kold komprimere til tilskadekomne øjet. Kontroller, at du wrap ice pack eller kold komprimere med en klud først før du anvender til øjet. Hvis offeret klager over smerter eller ekstreme hævelse og blå mærker, og nedskrivninger i vision derefter tage offeret til at søge øjeblikkelig lægehjælp.

Tips & advarsler

  • Altid beskytte dine øjne mod potentielle skader. Bære solbriller beskyttelse for at forhindre skader fra UV lys form solen.
  • Spise sund nærende kost med dagligt anbefalede vitaminer og kosttilskud for at opretholde sunde øjne og optimal vision.
  • Holde regelmæssige øje check aftale og se optiker for øjet og vision check op.
  • Alle øjenskader, der involverer blødninger og sår på øjet væv, selv er en medicinsk nødsituation og bør være deltog til straks af en sundhedsperson.
  • Denne artikel er skrevet til undervisningsbrug og er ikke en erstatning for søger professionel medicinsk behandling og pleje af din egen læge.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com