Thyriod kur

11/25/2010 by admin

Sygdom i skjoldbruskkirtlen påvirker millioner af amerikanere hvert år og er mest udbredt blandt kvinder. Der er tre typer af thyroidea lidelser: hyperthyroidisme, Graves sygdom og hypothyroidisme. Når skjoldbruskkirtlen ikke fungerer korrekt, afbrydes hormon distribution i hele kroppen. Specifikke behandlinger er tilgængelige for hver type, og sværhedsgraden af skjoldbruskkirtlen varierer blandt individer. Selv om sygdom i skjoldbruskkirtlen kan let behandles, lindre ingen kur individ af symptomer for livet.

Hyperthyreoidisme

Hyperthyreoidisme betyder, at skjoldbruskkirtlen er overaktiv, producerer for meget af skjoldbruskkirtelhormoner. Disse hormoner er kendt som triiodothyronin, eller T3, og thyroxin eller T4. Når blodprøverne er taget fra en prospektiv patient, vil en endokrinolog tjekke hvad skjoldbruskkirtlen stimulerende hormon eller TSH, niveauer er; i tilfælde af hyperthyreose, vil TSH niveauer være lav. En fælles behandling af milde tilfælde af hyperthyreose er medicin, såsom synthroid. For mere alvorlige tilfælde, skjoldbruskkirtlen kan fjernes kirurgisk eller radioaktivt jod kan gives for at direkte forhindre overskydende hormonproduktion. Med de sidstnævnte to typer af behandling, vil medicin stadig skal træffes for varigheden af den enkeltes liv. Graves sygdom er en almindelig årsag til hyperthyreoidisme.

Graves sygdom

Graves sygdom omfatter omkring 85 procent af personer, der lider af hyperthyreoidisme. Graves sygdom er en sygdom i immunsystemet, som kan gøre skjoldbruskkirtlen modtagelige for overaktivitet erfarne gennem hyperthyreoidisme. Forskellen er, at man ikke må have Graves sygdom for at udvikle hyperthyroidisme, selv om det er en almindelig årsag til det. Graves sygdom styres gennem de samme typer af behandlinger som hyperthyroidisme, men der er en øget risiko for at udvikle hypothyroidisme, hvis TSH niveauer ikke overvåges rettidigt.

Hypothyroidism

Hypothyroidism er den mest almindelige type af alle thyroidea lidelser. Det er forårsaget af en betændt skjoldbruskkirtel og kan undertiden udvikle i hyperthyroid syge, der får for meget behandling. Hypothyroidism er behandlet med medicin, såsom levothyroxin. Medicin er mest effektiv, når det tages om morgenen på tom mave, mindst en halv time før mad og andre lægemidler. I nogle tilfælde kan et stort forbrug af sojaprodukter forstyrre effektiviteten af nogen medicin, som soja kan interferere med jod indtagelse. En læge kan foreslå, at en individuel justere deres kost i sådanne tilfælde. Hypothyroidism er den mest behandles af thyroidea lidelser, men medicin skal tages for varigheden af ens liv, selv om de tror, de føler sig bedre uden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com