Sklerodermi oplysninger

10/26/2010 by admin

Sklerodermi er en kronisk autoimmun reumatiske bindevævssygdom. Et andet navn for sygdommen er systematiske sklerose. Sklerodermi er ikke smitsom, og er ikke en form for kræft. Symptomer og problemer forbundet med sygdommen varierer afhængigt af person. For nogle, sygdommen er en mild gene, mens for andre er liv truende. Jo hurtigere diagnosen stilles og behandling i gang, jo bedre er en persons prognose og livskvalitet.

Prævalens

Sklerodermi Foundation, der er 300.000 mennesker med sygdommen i USA, en tredjedel som har systematisk form.

Symptomer

Symptomerne varierer blandt patienter, men kan omfatte Raynauds syndrom eller overdreven følsomhed over for kulde i ekstremiteter og stress, der fører til blodkar konstriktion i hænder og fødder forårsager følelsesløshed, smerte og misfarvning af fingre og tæer. Gastroøsofageal reflukssygdom eller GERD, i hvilke syre ryggen op i spiserøret, er også udbredt blandt sklerodermi syge. Ændringer i huden, der omfatter hævelse af hænder og fingre, tykke pletter på huden og opstramning af huden på hænder, ansigt eller mund er sædvanlige symptomer. Oval formet pletter af tyk hud, som er hvid med lilla kanter, er almindelige hos personer med Morphea, en lokaliseret typen af sklerodermi. Striber af hård hud på arme, ben eller panden er almindeligt hos personer med lineær sklerodermi, en anden lokaliserede type af sygdommen.

Årsag

Den nøjagtige årsag til sklerodermi er ikke kendt, men undersøgelser har vist, at en overproduktion af kollagen er involveret i sygdommen.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for at udvikle sklerodermi omfatte en Choctaw indfødte amerikanske i Oklahoma, er afrikansk-amerikanske, kvindelige og mellem 25 og 55.

Overvejelser

Eksponering for silicastøv, opløsningsmidler som maling fortynder, og kemoterapi narkotika kan være knyttet til udviklingen af sklerodermi.

Behandling

Der er ingen kur for sklerodermi men behandlingsmuligheder er tilgængelige til at forbedre livskvaliteten. Medicin til behandling af GERD, blodtryk medicin til at spile blodkar til at hjælpe med Raynauds syndrom og immunundertrykkende medicin bruges. Fysisk terapi kan hjælpe med mobilitet og smerte, sammen med kosmetiske procedurer til at løse hudlæsioner er andre behandlingsmuligheder, ansat. Amputation for sår, der dannes på fingrene grund til koldbrand udviklet på grund af Raynauds syndrom, og lunge transplantation når højt blodtryk udvikler i arterierne til lungerne er også behandlinger for tilstanden.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com