Seglcelle helbredelsesmetoder

09/25/2010 by admin

Seglcelle helbredelsesmetoder

Seglcelle anæmi er en arvelig, livslang blodsygdom, der påvirker primært personer af afrikansk, Middelhavsområdet, Mellemøsten og Hispanic afstamning. Seglcelle anæmi opstår, når en person har to gener for seglcelle anæmi, en fra hver forælder. Som et resultat, røde blodlegemer er mindre fleksible og mere trægt, og udvikle en halvmåne form, der får cellerne til at klumpe sammen, som hæmmer transporten af ilt gennem kroppen. Knoglemarv transplantationer og forskellige behandlingsmuligheder kan indeholde sygdommen.

Knoglemarv transplantationer

Den eneste potentielle kur mod seglcelle anæmi er en knoglemarvstransplantation. Traditionelt, knoglemarv transplantationer har ikke været en ideel løsning--de er farlige, kan resultere i død, er ikke altid vellykket og det er svært at finde en donor. For nylig, men forskere har opdaget en høj succesrate findes når donoren er en søskende, der ikke har seglcelle anæmi. Læger på children's Hospital har også fundet at reduceret intensitet conditioning, som indebærer mindre kemoterapi og strålebehandling end traditionelt anvendes, resulterer i en succesrate på omkring 70 procent, og der er mindre farlige og livstruende komplikationer end sædvanligt.

Behandlingsmuligheder

Normalt, læger behandling af segl-celle patienter fokus på behandling af betydelig smerte, hvilket sker, når seglcellekriser klumper sig sammen, lindre symptomer og forebygge komplikationer. Medicin er almindeligt anvendt til mennesker med seglcelle anæmi. Penicillin ordineres regelmæssigt, især for små børn, at forhindre livstruende infektioner. Over-the-counter og receptpligtig smertestillende midler er brugt under en smerte kriser. Hydroxyurea er almindeligt anvendt til at forebygge smerter kriser i voksne.Under en betydelig angreb, kan en patient får en blodtransfusion og forsynet med ekstra ilt til at lindre symptomer.

Forskning

Læger er forsker mere effektive måder at helbrede seglcelle anæmi ved hjælp af traditionelle metoder, såsom knoglemarv transplant forskning. Eksperimentelle undersøgelser der involverer gen terapi og stamceller forskning har også viste løfte.Nogle forskning er fokuseret på at fjerne det gen, der forårsager seglcelle anæmi og erstatte det med en normal gen. Mulighed for denne kur er stadig langt ude i fremtiden, men.I slutningen af 2007 rapporterede videnskabsmænd, de havde helbredt mus med seglcelle anæmi ved hjælp af hudceller, der havde været omdannet til stamceller. Der er mere forskning at gøre, før dette er en mulighed for at helbrede seglcelle anæmi hos mennesker.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com