Hvordan du kan diagnosticere Portal Hypertension

06/05/2010 by admin

Hvordan du kan diagnosticere Portal Hypertension

Portal hypertension er en højde i pres af hepatisk portal cirkulation, normalt defineres som 12 mm kviksølv. Blodtrykket påvirkes af ændringer i blodgennemstrømningen og resistens over for flow, med begge disse steg i de fleste typer af portal hypertension. Leversygdom er den mest almindelige årsag til portal hypertension og variceal hemorrhaging er den mest almindelige komplikation. Her er hvordan du kan diagnosticere portal hypertension.

Instruktioner

• Indhente patientens sygehistorie at fastslå årsagen til portal hypertension. En historie af alkoholmisbrug, blodtransfusion, intravenøs stofbrug, kløe og gulsot kan findes. En familie historie kan afsløre leversygdomme, såsom hemochromatosis eller Wilson sygdom.

• Kig efter symptomer på komplikationer fra portal hypertension. Disse omfatter blødning fra gastroøsofageal vener, ændringer i mental status, stigninger i abdominale omkreds, mavesmerter og feber.

• Opdage tegn på blod ophobning i portal system. Den forreste bugvæggen kan vise udvidede vener. Der kan være en venøs mønster i flankerne og højtravende sikkerhedsstillelse vener i nærheden af navlen.

• Direkte laboratorieundersøgelser mod undersøger skrumpelever, hvilket er normalt årsagen til portal hypertension. Disse bør omfatte leverfunktionstest, blodet koagulation tid, serologies for viral hepatitis og trombocyttal tæller.

• Udføre ultralyd som en effektiv screeningsmetode til portal hypertension. Det kan vise blodgennemstrømning gennem portal system og hjælpe med at diagnosticere blodpropper i portalen og milt vener. Resultaterne tyder på skrumpelever med portal hypertension omfatter en nodulær overfladen af leveren og en hævet milt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com