Pleje for nyre blokering i pædiatriske patienter

03/28/2010 by admin

Nogle børn lider af nyre blokering. I denne tilstand nyrerne udfører sin grundlæggende funktion af filtrering blod og omdanner affald i urinen, men blokeringen holder urinen fra at blive udskilt. I nogle tilfælde er tilstanden medfødt, eller til stede ved fødslen. Nogle gange fejlen, der opstår i livmoderen. Blokering af ureteropelvic junction eller UPJ; hydronefrose; og urin refluks er fælles urin blokeringer i børn. Konsekvenserne af nyre blokering er ikke altid alvorlig; i mange tilfælde blokeringer kan kureres ved operation eller medicin eller rydde op af sig selv.

Ureteropelvic Junction og Ureterovesical Junction

Ureteropelvic junction og ureterovesical junction eller UVJ, er to almindelige typer af blokeringer. UPJ ligger i begyndelsen af ureter, røret, der forbinder blæren til nyrerne. Blokering her kaldes ureteropelvic blokering. Ureterovesical krydset er hvor ureter forbinder til blæren. Blokering der er UVJ blokering. Begge typer af blokering er normalt forårsaget af dilatation af de lavere ureter, hvilket gør det ser som en ballon.

Tilstanden er diagnosticeret af en ultralydsscanning. Når en blokering er diagnosticeret, anbefale læger ofte dig watch og vente. I dette tilfælde udføres scanninger med intervaller på seks til 12 måneder. Dette gør det muligt for lægen at få en idé om blokeringen er en, der går væk af sig selv, eller er tilbøjelige til at bo, i hvilket tilfælde kirurgi er påkrævet.

Kirurgi incolves en procedure kaldet pyeloplasty for UPJ. Den blokerede område fjernes ved at gøre et snit fra bagsiden, efter patienten gives anæstesi. De resterende afvandingsomraade er så syet. Med UVJ blokeringen er fjernet, og derefter ureter er syet ind i blæren. I begge tilfælde er inddrivelse tid som regel et par uger.

Hydronefrose

Hydronefrose er en tilstand, hvor der er forsnævring eller udvidelse af en eller begge nyrer under fosterudviklingen, på vorden eller i barndommen. Ligesom andre former for blokering rydder dette ofte på egen hånd. Hvis det ikke sker, tilrådes operation. Hvis forhindringen er registreret under graviditet og ikke går væk af sig selv, kan lægen indsætte en slange i fosteret og løbe ud urin fra tid til anden.

Andre blokeringer

Urin refluks og svær urinvejsinfektion eller UTI, er andre almindelige årsager til nyre blokering i børn. Disse er et resultat af alvorlig infektion, og er som regel midlertidige. De fleste tilfælde behandles med medicin, sædvanligvis antibiotika.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com