Hvad er multi-infarkt demens?

08/25/2010 by admin

Hvad er multi-infarkt demens?

Demens beskriver værdiforringelse i intellektuelle processer, daglige aktiviteter og forholdet funktioner, der ledsager en række lidelser, der påvirker hjernen. Multi infarkt demens (MID) er en type af vaskulær demens, den anden mest almindelige form for demens efter Alzheimers sygdom.

Funktioner

Multi infarkt demens (midten) er forårsaget af flere streger eller infarkter, der forstyrrer blodgennemstrømningen til hjernen og resultere i skader på hjernevævet. Midten af påvirker flere mænd end kvinder, har en debut alder normalt mellem alder 60 til 75 og en gradvis nedadgående kurs, Ifølge National Institutes of Health.

Effekter

Afhængigt af området påvirkede hjernen omfatte symptomer på MID forvirring, hukommelsestab, at få tabt i velkendte steder, inkontinens og vanskeligheder med daglige aktiviteter såsom pengetransaktioner. MID kan også manifestere sig som griner eller græder uhensigtsmæssigt, samt andre adfærdsmæssige og personlighed ændringer.

Skelnen

MID og andre former for demens såsom Alzheimers sygdom del symptomer og kan forekomme sammen. Fast diagnose, er derfor ofte udfordrende. I modsætning til Alzheimers sygdom, som har tendens til at have en snigende debut og gradvis progression, midten af har ofte en pludseligt indsættende og en trinvis progression, præget af perioder med lille ændring i symptomerne, eller endda forbedringer, før den næste forværring.

Forebyggelse/løsning

Behandling fokuserer på at forebygge fremtidige streger ved administration af slagtilfælde risikofaktorer: diabetes, højt blodtryk, højt kolesteroltal og hjertekarsygdom. Den bedste forebyggelse af MID spise en sund kost, udøver, ikke ryger, ved hjælp af alkohol i moderate mængder og opretholde en sund vægt.

Misforståelser

National Institutes of Health hedder det, at selv om fælles blandt de meget ældre, demens ikke er en normal del af modningen. Mange folk nå deres 90 erne og endda 100s uden lider af demens symptomer.

Advarsel

Pludselige symptomer, såsom sløret tale, sløret syn eller svaghed på den ene side af kroppen--selvom midlertidig--kan skyldes afbrydelser i blodforsyningen i hjernen. De nationale Institut for Aging anbefaler at få lægehjælp i nødstilfælde for disse symptomer, fordi hvis venstre ubehandlet, de kan medføre uoprettelige skader.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com