Fakta om pudendus Nerve smerte

07/03/2010 by admin

Den pudendus nerve er den nerve hos mænd, der er ansvarlige for fornemmelser fra penis, endetarmen og mellemkødet (området mellem anus og kønsdelene) til hjernen. Hvis nerve er beskadiget eller påvirket af neuropati (den medicinske betegnelse for sygdomme og skade på en nerve), opstår symptomer i området kønsorganer eller lysken. Hos kvinder er pudendus nerve også ansvarlige for fornemmelser i det genitale område til hjernen.

Årsager af pudendus nerveskader

Pudendus nerve smerte kan opstå som følge af en række forskellige faktorer. Pludselig traume fra en ulykke eller skade, sådan fra et fald eller en cykel ulykke, kan strække eller lægge pres på den pudendus nerve, forårsager nerveskader. Traume eller skaden kan også forårsage fibrose, en tilstand, der resulterer i klemme af pudendus nerve. Andre mulige årsager omfatter fødsel, bækken kirurgi, diabetes, sklerose eller svær forstoppelse. Endelig, hvis de bækkenbund er anstrengt over en lang periode, for eksempel ved regelmæssig cykel ridning eller aggressive vægtløftning, pudendus nerve smerte kan opstå fra denne vedvarende traumer.

Symptomer

Fleste patienter med pudendus nerve skade rapport rektal smerter, som kan eller kan ikke ledsages af svært ved at tømme tarmen. Dog, nogle patienter rapport smerte primært fokuseret i kønsdelene eller mellemkødet. Smerten varierer fra patient; Det kan stikkende smerte, dunkende smerter, svien pin, en vride følelse, en tingly nåle type følelse, en følelsesløshed i området, eller overfølsomhed i området. Typisk, symptomerne forværres når du sidder og er lettet, når du enten står eller lå.

Diagnose

Pudendus nerveskader er generelt først mistanke om som følge af afslørende symptomer til en læge. Lægen tilfører normalt så en lokalbedøvelse i det område, der indeholder den nerve, der mest sandsynligt forårsager smerte. Hvis smerten stopper efter injektion, er nerver i området hvor injektionen fik de beskadigede nerver.

Behandling

Ifølge, Pudendal.com nerve blokkere for at stoppe smerten kan gives, men pin lindring fra denne behandlingsmetode er normalt midlertidige. Steroider eller botox indsprøjtninger på berørte nerverne kan give permanent lindring, men denne behandlingsmetode kun virker i et mindretal af patienterne.

Kirurgi

Kirurgi er ofte den mest succesfulde metode til behandling af pudendus nerve smerte, og lykkes mellem 60 og 70 procent af tiden. Der er 3 forskellige tilgange til kirurgi: den transperineal tilgang, som åbner den Alcock kanalen ved at gøre et snit mellem anus og ischial knogle, den transgluteal tilgang, som gør indsnittet i balderne, og transvaginal tilgang (for kvinder), i hvilket tilfælde nerven er adgang gennem skeden. Formålet med alle tre metoder af kirurgi er at aflaste den pudendus nerve.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com