Hvordan til at identificere urin krystaller

07/09/2010 by admin

Identifikationen af krystaller i urinen er gjort i den mikroskopiske fase af en komplet urinanalyse. Krystaller er identificeret ved deres form og farve samt ved pH (surhedsgraden) af urinprøven. Tilstedeværelse-- eller manglende--krystaller i en urin sediment er en vigtig diagnostisk hjælp i behandlingen af sygdommen samt en indikator for din generelle sundhed. Krystaller falder i 3 hovedkategorier: dem, der er til stede i små mængder i raske personer; dem, der er til stede som følge af medicin eller X-ray farvestoffer; og dem, der angiver sygdom.

Instruktioner

• Før krystaller kan identificeres i en urinprøve, urinen skal kontrolleres for pH og derefter centrifugeres til mikroskopisk undersøgelse. Hæld 10-15 ml af urinprøven undersøges i en klart glas eller plastik centrifugeglas. Bemærk farven og udseende--klar, diset, overskyet eller grumset--af urinen. Dyp kemi strip i prøven og kortvarigt trække langs den øverste kant af centrifugeglasset at dræne overskydende urin fra strimlen. Selvom alle kemi resultater på oliepinden registreres under urinanalyse--glukose, protein, blod, leukocytter, nitrater, osv--kun pH i urinen bestemmer tilstedeværelsen af krystaller.

Røret anbringes i centrifugen og spin prøven i 5-10 minutter ved 2000 til 3000 rpm.

• Hæld supernatanten (den klare væske på toppen), og svip eller tryk røret til at bryde op "knappen" af sediment i bunden. Ved hjælp af en pipette, placere en dråbe af sedimentet på objektglas og dæk med en coverslip, hvis ikke bruger dias med brønde. Placer diasset på scenen i mikroskop og scanne først under lav effekt (100 x) til at finde krystaller. Hvis enkelt er sundt vil der være nogle krystaller til stede. Skift mikroskop mål til høj effekt (400 x) til at identificere krystaller.

• Skift mikroskop mål til høj effekt (400 x) til at identificere krystaller. De mest almindelige krystaller fundet i en syre urin er: 1.) urinsyre: disse kommer i forskellige former, selvom figuren sugetablet er den mest velkendte og er rav i farven; 2.) calciumoxalat: disse kommer i oval figurer, dumbbell figurer og biconcave/bikonveks diske; og 3.) amorfe urates: disse vises som sand-lignende kornet materiale med ingen reel morfologiske form.

• Identificere krystaller i basisk urin. Basisk urin (pH 7,5 til 8,5 eller højere) er normalt et resultat af urin stående i en lang periode før testning. PH-værdien kan ændres som følge af en opdeling af nogle af de materielle nuværende i urinprøven.De mest almindelige krystaller i en basisk urin er: 1.) calciumphosphat: disse kan ligne prismer, nåle eller stjerne-lignende klumper; 2.) tredobbelt fosfat: disse er prisme formet og er identificeret som havende en "kiste låget" udseende; og 3.) amorfe fosfater: ofte pink i farven, disse vises som sand-lignende kornet materiale med ingen reel morfologiske form.

• Afgøre, om krystallerne er på grund af andre årsager. Disse kunne være krystaller fra høje doser af narkotika eller medicin såsom sulfonamider, sulfadiazin, amoxicillin eller endda vitamin C. X-ray farvestof krystaller også dukke op i urin sediment, samt krystaller, der findes kun i visse sygdomstilstande.

Tips & advarsler

  • En uddannet Laboranten kan hurtigt identificere de fleste urin krystaller baseret på oplevelse - det er ved at vide, hvad der kan forventes i en rutine, sund person urinprøve. Mens ikke alle krystaller er let at identificere, enhver tekniker udfører rutinemæssig urin mikroskopiske undersøgelser snart lærer hvor hen til identificere X-ray farvestof krystaller eller krystaller fra nogle af de mere almindelige medicin såsom sulfa narkotika.
  • Mens de fleste urin krystaller kan identificeres med konventionelle udstyr i en rutine laboratorium, kan andre teknikker såsom infrarød spektrofotometri være nødvendigt at identificere krystaller på grund af narkotika eller endda fælles krystaller i usædvanlige former.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com