Osteonekrose Definition

12/21/2010 by admin

Osteonekrose er den medicinske betegnelse for død af knoglevæv, der opstår, når blodforsyningen til knoglen er afskåret eller anden grund. Læger henviser nogle gange til betingelsen som avascular nekrose, aseptisk nekrose eller iskæmisk knogle nekrose.

Årsager

De mest almindelige årsager til osteonekrose er en ubehandlet brud eller skade, langvarig brug af kortikosteroid medicin, eller tunge misbrug af alkohol. Andre årsager omfatter seglcelleanæmi, lupus, Gauchers sygdom, bøjninger eller dekompression sygdom, kemoterapi, strålebehandlinger og biphosphate medicin.

Tidsramme

Osteonekrose er en progressiv sygdom, hvilket betyder, at dine symptomer er tilbøjelige til at udvikle sig gradvist og forværres over tid.

Symptomer

De specifikke symptomer på osteonekrose varierer afhængigt af placeringen af knoglen, men typisk omfatte smerte og stivhed.

Risici

Ubehandlet, kan osteonekrose forårsage knoglen at forværres til punktet af sammenbrud, som kan forårsage permanent invaliditet. Mayo Clinic rapporter, at det normalt tager to til fem år for tilstanden til fremskridt på dette punkt uden behandling.

Behandling

Hvile, fysioterapi, let motion og elektrisk stimulation er mulige behandlinger for osteonekrose. Derudover udføre Læger normalt kirurgi for at fjerne en del af de ramte knoglen eller fælles eller fjerne det pres, der bidrager til manglen blodtilførsel.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com