Hvad der forårsager en Arthritis Flare-Up i fingrene?

04/16/2010 by admin

Efter ArthritisToday.org, er en arthritis flare "en forværring af sygdomsprocessen." Nødblus er smertefuldt og kan komme uden advarsel, ledsaget af træthed og en generel følelse af at være i vejret. Kende de mulige årsager til nødblus kan være nyttige i at undgå disse.

Autoimmune gigt

Forskellige typer af arthritis kan have forskellige flare udløsere. Være sikker på du forstår, hvilken form for gigt du lider af. Dette vil hjælpe dig med at forstå udløsere for symptomer i fingrene.

For eksempel er leddegigt en autoimmun sygdom, hvor kroppens immunsystem angriber og ødelægger leddene. Mayoclinic.com rapporterer, at RA tendens til at angribe hænder og fingre først. Nogle årsager af nødblus i RA omfatter vira og stress.Rheumatology.org beskriver psoriasisgigt som en autoimmun sygdom. Berørte fingre kan blive meget hævede når i en flare, hvilket gør det vanskeligt at bøje dem.

Slidgigt

Slidgigt er skadelige i leddene over tid grund til at bruge. Udløser for denne type af gigt omfatter skader eller stress på leddene i fingre.

Rygning

Artrit patienter, der også er rygere bør stoppe vanen straks. MayoClinic.com advarer om, at der er giftstoffer i tobaksvarer, der forårsager stress på bindevævet som kan udløse nødblus.

Sport

MayoClinic.com fortæller læserne, at visse aktiviteter forårsage skader på leddene og bringe på en flare. For eksempel, kan gentagne bevægelser, som at spille tennis, forårsage smertefulde nødblus. Inaktivitet kan forårsage nødblus til fingrene. Det er vigtigt at finde balancen mellem overusing og underusing dine fingre. Når dine fingre er rødt eller opsvulmet, hvile dem så meget som muligt at forsøge at stoppe igangsættelsen af en større flare.

Stress

Arthritis syge bør undgå stress og lære at håndtere det. At være stresset får kroppen til at frigive kemikalier, der kan forårsage nødblus at forekomme.

Stress som en udløser er ofte vanskeligt for gigt patienter til kontrol, siden blot at have sygdommen forårsager stress. Men at finde nyttige måder at kontrollere stress, såsom gennem yoga og vandre, vil være meget gavnligt.

Forebyggelse af nødblus

Afhængig af form for gigt har du, er der mange medikamenter, der kan hjælpe med at forhindre nødblus i fingrene. Den anti-malaria medicin Plaquinil er almindeligt anvendt i patienter med autoimmun typer af arthritis, som er medicin som Enbrel, Remicade og Humira. Kortikosteroid skud er også nyttige og kan bruges til at give lindring til personer med alle former for gigt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com