Hvordan til at supplere jern

11/07/2010 by admin

Jern er afgørende for et godt helbred, men sommetider kroppen er ude af stand til at opbygge nok jern for at opnå optimal sundhed. Dette resulterer i en tilstand kendt som anæmi. Symptomer forbundet med en jernmangel omfatter ekstrem træthed, utilpashed, svimmelhed, ekstrem hovedpine, irritabilitet, en bleg teint, åndedrætsbesvær, koncentrationsbesvær, følelsen af at være kold hele tiden og rastløse ben syndrom. Heldigvis er der nogle enkle metoder for dig at supplere jern i kroppen.

Instruktioner

• Besøge lægen, og har dit blod tælle vurderet for at afgøre, om du er jern mangelfuld. Følg lægens anvisninger og tage enhver jerntilskud, leveres som anvist.

• Tage et dagligt vitamintilskud med jern en gang om dagen; Dette er ofte nok til at give dig den nødvendige jerntilskud, du har brug for. Vælg et supplement, der er specielt designet til at opfylde behovene i dit køn som et vitamintilskud for kvinder eller mænd med jern fordi jern behov varierer for mænd og kvinder.

• Forbruge mere mørke grønne bladgrøntsager, spinat, svesker, figner, lever og æg, fordi de er jern-beriget fødevarer, der vil hjælpe med at holde din jern niveauer op.

• Forbruge den ekstra jerntilskud leveres til dig af en gynækolog, hvis du er gravid. Undersøgelser har vist, at gravide kvinder udvikler ofte problemer med anæmi på grund af hurtige kropslige forandringer. Se gynækolog, hvis du har problemer med overdreven menstruationsblødning eller lange perioder; de sidstnævnte spørgsmål kan forårsage problemer med opbevaring af jern.

• Stop benytter produkter såsom antacida, som kan påvirke din evne til at absorbere ordentligt jern kosttilskud.

Tips & advarsler

  • Hvis du har Crohns sygdom, eller hvis du for nylig har haft kirurgi på tarm området, har dit jern niveauer kontrolleres. Betingelserne, der kan bidrage til dårlig ernæringsmæssige absorption, som kan føre til et problem med jernmangel. Nogle gange indre blødning forårsager et problem med jern tab; indre blødning kan være forårsaget af en række betingelser, herunder tyktarmskræft, sår, der bløder, dannelsen af polypper i tyktarmen, den løbende brug af smertestillende medicin og aspirin, eller blødning i urinvejene som følge af en infektion. Besøge en læge, hvis du har mistanke om sådanne betingelser til stede for at afhjælpe problemet straks. Anbefalet dagpenge til en jerntilskud til mænd ældre end 19 er ca. 10 mg; for kvinder ældre end 19 og kvinder, der ammer, den passende supplement er 15 mg, og for en gravid kvinde er passende vitamin tilskud til tager dagligt 30 mg.
  • Forbruge ikke mere end 45 mg jern om dagen, fordi det kan føre til jern toksicitet. Hvis jern niveauer nå 350 til 500 mikrogram-dL i blodet, sådanne niveauer er giftige, og hvis niveauet overstiger 1.000 mikrogram-dL, dette tyder på, at en person lider af forgiftning fra overdreven jern niveauer. Symptomer forbundet med udviklingen af jern toksicitet omfatter et tab af appetit, svimmelhed, kvalme, opkastning, pludseligt vægttab, respiratoriske problemer og en grånende af teint. Hvis du har mistanke om jern toksicitet, skal du kontakte en giftkontrolcenter eller din læge straks.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com